Tako izgleda 3D-natisnjena hiša.
Utrip mesta · arhitektura

3D-tiskanje je v polnem razmahu. Tako ni več razlogov, da ljudje ne bi na ta način začeli graditi hiš. Icon želi skupaj z New Storyjem poskrbeti za to, da bodo imeli vsi prebivalci Zemlje streho nad glavo.

Podjetje Icon se je pri snovanju novega izdelka odločilo za sodelovanje z neprofitno organizacijo New Story, ki si s pomočjo tehnologije prizadeva v razvijajočih se državah zgraditi človeku prijazne skupnosti. Osredotoča se predvsem na gradnjo šol, čisto vodo in priložnosti za dobiček. 3D-hiša je bila nedavno predstavljena v Austinu, glavnem mestu ameriške zvezne države Teksas.

Za 3D-tiskanje struktur bo zadolžen 3D-tiskalnik Vulcan. V le 24 urah lahko natisne povsem nov dom v velikosti do 800 kvadratnih metrov. Stroški, nastali pri tem, bodo znatno manjši od tistih pri običajni gradnji hiše – novo hišo bo namreč mogoče postaviti za manj kot 3.000 evrov.

Icon je preizkusil vse materiale, ki jih nameravajo uporabljati pri tiskanju hiš. Ti so se izkazali za varne, udobne in vzdržljive.

3D-hiše bi lahko rešile marsikateri družbeni problem. Kar milijarda ljudi na svetu nima stalnega bivališča, zato bi jim s to inovacijo lahko še kako pomagali. Takšen je tudi cilj, ki so si ga zadali proizvajalci. Ob tem si želijo tudi zaposliti novo delovno silo.

Disappear-Retreat-By-Coulson-1 Disappear Retreat: skrivni kotiček v naravi Svart: prvi hotel, ki bo proizvedel več energije, kot jo porabi Svart: prvi hotel, ki bo proizvedel več energije, kot je porabil OriginTreeHouse18 ORIGIN: hotelska soba v krošnji starega hrasta Najvišji ledeni stolp na svetu Najvišji ledeni stolp na svetu s posrečeno obliko je zrasel na Kitajskem · · ·