iStock_000046984162_Medium
Utrip mesta · zdravje & lepota

S petimi najboljšimi naravnimi zdravili se poslovimo od smrkanja, glavobola, vnetega grla, kašlja in bolečin v mišicah. Prehladu in gripi to zimo enostavno obrnimo hrbet!

Vsem neljubo obdobje gripe in prehlada že trka na vrata. Pričakajmo ga oboroženi z naravnimi zdravili in enkrat za vselej opravimo z nevšečnostmi prehlada in gripe kar sami.

1. Aromaterapija

Aromaterapija je ena izmed najbolj dišečih možnosti naravnega zdravljenja prehlada. Ena njenih oblik je inhalacija, ki jo pripravimo tako, da v 100ml vroče vode kanemo 5 kapljic evkaliptusovega eteričnega olja. Nato obraz približamo posodi, glavo pokrijemo z brisačo in inhaliramo. S količino olja nikar ne pretiravamo, inhalacija pa naj ne traja več kot 5 minut. Eterična olja lahko poleg inhalacije uporabljamo še na številne možne načine. Z njimi lahko nadišavimo robčke, grgramo mešanico eteričnega olja čajevca in vode, med prehladom pa nam bo pomagala tudi kopel, v katero kanemo nekaj kapljic eteričnega olja materine dušice.

2. Ameriški slamnik

Ameriški slamnik velja za enega najboljših naravnih načinov boja proti prehladu. Priporočen odmerek, ki naj bi pregnal prehlad, je 20 kapljic tinkture in tople vode do pet krat na dan.

3. Vitamin C

Vitamin C uspešno zmanjša trajanje prehlada, simptomov pa sam vseeno ne more preprečiti. Na dan ga zaužijmo vsaj 70 mg.

4. Ginseng

Azijska začimba, ki se prvotno uporablja za povečanje energije, je uspešna tudi v naravnem boju proti prehladu. V kolikor ga uživamo vsak dan bo prehlad minil “kot bi mignil”.

5. Izpiranje nosne votline

Izpiranje nosne votline z fiziološko raztopino uspešno odganja pojav in krajša čas zdravljenja prehlada.

kinga-cichewicz-5NzOfwXoH88-unsplash Kako enostavno zaspati v eni minuti? cover 10 najboljših kozmetičnih izdelkov leta 2014 iStock_000045883022_Large Kako se znebim alkoholnega mačka? cover-orogold-najdrazja-kozmetika Najdražji kozmetični izdelki na svetu ·