iStock_000016144413_Medium
Utrip mesta · zdravje & lepota

Arganovo olje prihaja iz eksotičnega Maroka, kjer raste na čudežnem drevesu, ki lahko ponovno oživi. Predstavljamo vam, kako ga lahko v lepotilne namene uporabimo na 5 različnih načinov.

Tudi ko enkrat odmre, lahko argan čez sedem let ponovno oživi. Iz plodov tega čudežnega drevesa Maročani pridelujejo olje, ki se ne odreže vrhunsko samo v kuhinji, ampak deluje blagodejno tudi na našo kožo. Arganovo olje je pravi lepotni čudež, ki pomlajuje kožo in zdravi razne kožne nevšečnosti. Odlikujejo ga visoka vsebnost vitamina E, antioksidativne lastnosti in dejstvo, da na koži ne pušča mastnih sledi. Sedaj pa pet različnih načinov uporabe arganovega olja v lepotilne namene.

1. Arganovo olje zavira staranje

V kozmetičnem svetu arganovo olje slovi po svojih blagodejnih učinkih na kožo, saj zaradi svojih oksidativnih lastnosti zavira staranje kože.

2. Čudodelec za aknasto kožo

Arganovo olje potolaži razdraženo kožo in deluje pozitivno pri boju z aknasto kožo.

PREBERITE ŠE: 10 načinov, kako lahko z medom preženemo zdravstvene težave

3. Nahrani lase

Ker je olje bogato z maščobnimi kislinami omega-3 in omega-9, v obliki maske, ki jo na laseh pustimo delovati približno pol ure, obnavlja lasne mešičke, preprečuje cepljenje lasnih konic in preprečuje pretirano izpadanje las.

4. Okrepi nohte

Arganovo olje nahrani in obnovi obnohtno kožico ter preprečuje lomljenje nohtov.

5. Neguje kožo celotnega telesa

Arganovo olje je naš lepotni zimski zaveznik številka ena, saj nahrani suho kožo celotnega telesa. Po pilingu iz mešanice arganovega olja in sladkorja, prhi in nežni masaži z arganovim oljem, je naša koža ponovno elastična in žametno mehka.


All_hotels2 Rimske terme – izvir zdravja v objemu narave, tudi pozimi iStock_000009302789_Medium Nespečnost: Kaj narediti, kadar ne morete zaspati ttstfcuec5ll6kc1gh5qxdpwwpfqemsnrkbhgafmssrdutdvhwu8ed7flhjidhtz Sto let lepote v eni sami minuti Massage_01 ZenEgg: Razbremenilno jajce slovenskega oblikovalca na Kickstarterju · · ·