5 samorastnih milijarderjev, ki so presegli 1 milijardo pred 30 letom
V zraku · buzz buzz

Kylie Jenner je uradno najmlajša samorastna milijarderka. Podjetnica in zvezda resničnostnega šova je postavila nov mejnik – pri rosnih 21. letih je vredna slabo milijardo dolarjev. In katerim drugim mladim podjetnikom je uspelo preseči milijardo pred 30. letom?

Forbes je potrdil – 21-letna Kylie Jenner, ki smo jo prvič spoznali v resničnostni oddaji V koraku z družino Kardashian in je kasneje zagnala podjetje z linijo ličil Kylie Cosmetics by Kylie Jenner, je uradno postala najmlajša samorastna milijarderka na svetu, ki je presegla 1 milijardo pred 30. letom.

Na spletu so se zanetile razprave, češ da je Kylie zaslovela v resničnosti oddaji in ji ne moremo pripisovati naziva samorastne milijarderke, a Forbers zatrjuje, da z besedo “samorastni” ločuje med bogatimi ljudmi, ki so nasledili premoženje in tistimi, ki so ga sami zaslužili, kamor Kylie domnevno tudi sodi. Kakorkoli, v eno smo lahko prepričani, in sicer, da Jenner sledi korakom nekaterih najslavnejših milijarderjev na svetu, kot so Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Larry Page in drugi, katerih bančni račun je bil bogat za večmestno številko že pred 30. letom.

In kateri drugi samorastni milijarderji so presegli 1 milijardo pred 30. letom?

Sergey Brin

Zaradi rusko-ameriškega računalničarja in poslovneža Sergeya Brina zdaj vsi uporabljamo strica Googla. Skupaj z Larryjem Pageom sta s pomočjo investitorjev, prijateljev in družine zbrala milijon dolarjev in leta 1998 ustanovila korporacijo Google.

Brin se je nekaj dni pred dopolnitvijo 31. leta uvrstil na seznam milijarderjev pred 30. letom, in sicer je bil leta 2004 vreden 27 milijard dolarjev.

Elizabeth Holmes

Elizabeth Holmes je v svetu znana kot ženska različica Steva Jobsa – ne zaradi znanosti, s katero se je ukvarjala, temveč zaradi načina oblačenja. Leta 2014 jo je Forbes uvrstil na seznam milijarderjev pred 30. letom. Njeno premoženje je bilo takrat vredno skoraj 5 milijard dolarjev, zaslužila ga je s podjetjem Theranos, v katerem izvajajo laboratorijske analize iz zelo majhnega vzorca krvi.

Eduardo Saverin, pri 28

Briljantni računalničar Eduardo Saverin je soustanovitelj družbenega omrežja Facebook. Magično mejo je presegel pri 28. letih, zahvali pa se lahko 5 % deležu delnic v podjetju Facebook. Zuckerberg je Eduarda “odrezal” in tožil, češ, da je pogodba o delnicah neveljavna. Saverin ni čakal – tudi on je Zuckerberga tožil, da je denar Facebooka porabljal za osebne zadeve. Leta 2009 sta obe tožbi dosegli poravnavo. Kaj točno so se dogovorili, ni znano.

View this post on Instagram

POWER OF PLATFORMS AND VENTURE CAPITALISTS …..The dispensation of Acceleration. There are Over 7 Billion phones in the world with data that can reach all of them today! A company can be born today and become global in 24 hours! Accelerating business paths to the global market appears to be the key question to the new entrepreneur. Beat it! Eduardo Saverin, Cofounder of Facebook and B-Capital Group , many don't know him like they know Mark Zuckerberg, but this guy is equally a fantastic guy. Wejust listened to him talk about the first mover advantage and how companies that make first moves must learn to be the second. He didn't actually say it that way, but this is my interpretation. It took facebook 4 years to reach 100 million consumer mark, whereas, it took Instagram only 2 years! It took Gaming, an application company on facebook just 40 days to reach 100 million users! First mover may also mean opening road for many to be able to to much more. Let's come back home… Now what I see at work is beyond technology. We have seen public sector leaders here deny private sector start ups licence because they basically think it will give the start up's founders ethnic group an 'unfair' advantage. Yes! We have also seen big companies deny start up's access to their platform because they think such start ups will be moving too fast in growth. Where they are not saying this, they want 90% of your business or will steal the concept and make a mess of it. In universities, we see lecturers who insist on the hard way. Why do Africans always think that the hard way is the best and only way? Why does it appear that our head is for carrying load? What exactly is it that makes us want life to be hard for others? Why must everything be so though to the Africans? Anyway, what Eduardo Saverin just made me understand now is that Platforms must start to collaborate if they want exponential growth. Technology now build on each other, they no longer replace each other. The dispensation of Acceleration is here. #facebook #bcap #brandstory #brandstorynigeria #lagosbrandsfestival #acceleration #collaboration #globalbrands #asia #eduardosaverin

A post shared by Ayo Moses (@ayoozovehe) on

Bobby Murphy

Bobbyju Murphyju se morate zahvaliti, da lahko danes uporabljate filtre in priljubljeno omrežje Snapchat! V sodelovanju z Evanom Spiegelom (ki je tudi dosegel status milijarderja pred 30. letom) sta leta 2011 ustanovila podjetje, v katerem Bobby skrbi za inženirske, proizvodne in raziskovalne skupine. Leta 2015 se je uvrstil na seznam milijarderjev pod 30, in sicer pri 27 letih.

Mark Zuckerberg, pri 23

Harvardov študent Mark Zuckerberg, ki je nekega dne s prijatelji iz dolgčasa ustvaril danes najbolj znano družbeno omrežje na svetu, je nekoč verjetno le sanjal, da bo tu, kjer je zdaj. Zanima nas lahko le to, kako se bo odzval, ko ugotovi, da od tega tedna ni več najmlajši samorastni milijarder, ki je presegel 1 milijardo pred 30. letom. To mu je namreč uspelo leta 2008 pri 23 letih.

Od danes naprej se boš vedno pripel v avtomobilu! Belted Survivors: po ogledu teh fotografij se boš v avtu vedno pripel! Ljubitelji Iger prestolov, zdaj lahko kupite železni prestol za svojega ljubljenčka Game of Bones: železni prestol za tvojega ljubljenčka 10 najboljših držav za delo v tujini za ženske 10 držav, v katerih ženske najbolje živijo in delajo shutterstock_577211767 Dan žena: kaj podariti poleg rož? ·