shutterstock_1015027387
V zraku · buzz buzz

Jeza je v naši družbi razumljena kot neprijetno in prepovedano čustvo, ki bi se ga morali sramovati in ga prikrivati. A to je čustvo kot vsako drugo, vprašanje je le, zakaj, kdaj, kje in na kakšen način ga izraziti. Mnogi ljudje se borijo z jezo, a je ne morejo nadzorovati. Znanost odkriva pet izredno nenavadnih stvari, s katerimi jo lahko krotiš.

Tu je pet načinov, ki vam bodo pomagali premagati jezo.

Napišite, zakaj ste jezni.

Svojo jezo izrazite skozi pisanje: natančno opisujete vsak razlog, zakaj ste jezni in razočarani. To naj bi vam pomagalo sprostiti napetost v telesu. Bodite pozorni na vsako malo stvar, ki vas moti, in jo opišite čim bolj podrobno. Ko sprostite svoje misli, lahko potem seznam uničite in se razbremenite stresa enkrat za vselej.

Žvečite žvečilko.

Znanost je dokazala, da vam žvečilni gumi lahko pomaga rešiti se strašne sovražnosti do vseh okoli sebe – ko aktivno premikate čeljust in obrazne mišice, se v telesu počasi sprošča napetost. Pri žvečenju žvečilnega gumija bi morali opaziti pomembno razliko v tem, kako se odzivate na različne situacije.

Pojte svojo najljubšo pesem.

Morda se sliši čudno, a petje naj bi bilo čudovit način za zmanjšanje stresa in jeze. Ko ste grozno razpoloženi, si zavrtite svojo pesem, bodite nekaj časa na miru in uživajte v petju svoje pesmi. To naj bi razbremenilo napetost v mišicah in izboljšalo vaše razpoloženje.

Stojte poleg lončnic.

Če imate lončnice, jih lahko izkoristite še za izboljšanje svojega počutja. Stanje v bližini rastlin približno 10 minut vam bo pomagalo napolniti možgane s potrebnim kisikom. Bolj jasno boste tudi razjasnili sami s seboj, zakaj se morate znebiti svoje jeze. Jasmin ali sivka pa sta sploh dobra, ker naj bi zmanjšala anksioznost in spodbujala prijeten spanec.

Lotite se gospodinjskih opravil.

Ta ideja je za nekatere morda odvratna, vendar naj bi vam pomagala. Ponavljajoča se gospodinjska opravila vas bodo takoj pomirila. Pospravite prostor, kjer biva vaš ljubljenček, uredite oblačila v omari ali pa pomijte posodo … presenetilo vas bo, kako hitro boste dosegli mirno stanje duha.


5 stvari, ki jih moraš nehati govoriti svojim samskim prijateljicam 5 stvari, ki jih moraš nehati govoriti svojim samskim prijateljicam Grdi ‘halloween’ puloverji so vse, kar potrebuješ, da odženeš poletje Grdi ‘halloween’ puloverji so vse, kar potrebuješ, da odženeš poletje Fotograf prikaže, koliko plastike ‘požre’ ocean v 60-ih sekundah. Fotograf prikaže, koliko plastike ‘požre’ ocean v 60 sekundah 100 let stare fotografije najlepših žensk prejšnjega stoletja. 100 let stare fotografije najlepših žensk prejšnjega stoletja · · ·