6 dokazov, da že celo življenje pereš perilo narobe.
Utrip mesta · dom

Naše babice so živele v času, ko je veljalo, da je hiša, v kateri je pralni stroj ali prašek za perilo, bogata. Ker veliko domov, čeprav je stroj prišel na trg okoli leta 1900, ni imelo te tehnologije in pripomočkov, so pač naše babice ustvarile svoje lastne trike in pravila, kako prati perilo. Danes ima večina domov stroj za perilo, vendar napake, ko gre za pranje perila v njem, malokdo pozna.

Pranja perila je postalo veliko lažje z izumom pralnega stroja. Vendar obstajajo nekatere stvari, ki jih pri pranju oblačil izvajajmo narobe, te pa uničujejo naše najljubše kose. Zbrali smo dokaze, ki vas bodo prepričali, da perete perilo narobe. Če spremenite svoje navade, boste podaljšali življenjsko dobo stroja in svojih oblačil.

Ne uporabljate antibakterijskega čistila za oblačila

Če je kateri izmed vaših družinskih članov bolan, ima gripo ali prehlad, navadno pranje naj ne bi zadostovalo. Za preprečitev širjenja okužbe bi morali uporabiti poseben antibakterijski čistilec za pranje perila. Sledite navodilom za pranje, ki so na embalaži.

Ne čistite pralnega stroja

Stari modeli pralnih strojev imajo filter, ki ga je treba očistiti po vsakem pranju ali vsaj enkrat na mesec. V skladu z navodili ga izvlecite iz naprave in ga očistite. Lahko ga namočite v vroči vodi 10 minut. Pri novejših strojih je ta tehnologija morda drugačna, nekateri strokovnjaki predlagajo uporabo čistilnih tablet ali tekočih raztopin, ki preprečujejo nastajanje kamna.

Oblačila so med pranjem narobe obrnjena

Ko izpraznite žepe svojih kavbojk, jih pred pranjem obrnite navzven in jih očistite. Prav tako obrnite puloverje in bombažne majice navznoter, ker boste tako preprečili, da se tkanina ali poslikave in dodatki poškodujejo.

Preveč perila v bobnu

Pralni stroj je morda videti velik in zdi se, da ima zelo veliko prostora za oblačila. Vendar strokovnjaki priporočajo, da bobna nikoli ne zapolnite s preveč oblačili, ampak pustite tudi nekaj prostora. Tako se bodo vaše stvari bolje oprale.

Ne nadzorujete moči centrifugiranja

Hitrost centrifugiranja je odvisna od vrste tkanine, ki jo perete. Postopek se meri v obratih na minuto. Bombažna oblačila lahko prenesejo več vrtljajev kot zelo občutljive tkanine. Premočna moč centrifugiranja lahko povzroči luknje in obrabi material.

Ne upoštevate navodil za pranje

Na vseh oblačilih je všit tudi listek z označbo, kakšen program pranja je primeren za to tkanino. Zelo pomembno je, da to tudi upoštevate. Lahko se zgodi, da se kos oblačila skrči, raztegne ali celo raztrga, če ne upoštevate navodil za pranje. Nekatere stvari zahtevajo posebno pozornost strokovnjakov, saj se v nasprotnem primeru lahko poškodujejo.


36890717_248767642403753_3485005668782440448_n Popotniki, pozor! To so najboljše spalne vreče ta hip Netipične božične dekoracije, s katerimi lahko vaš dom okrasite že prej Netipične božične dekoracije, s katerimi lahko vaš dom okrasite že prej dom jesen zima 2018 Trendi za dom jesen/zima 2018: 5 ključnih trendov za interier shutterstock_1085542265 Ikea želi narediti 3D-print vaše zadnjice, da se bo ta popolnoma prilegala stolu · · ·