6 trilerjev in misterijev, ki jih moraš prebrati
Kulturni izbor · knjige

Boljše od branja romantičnih srednjeveških zgodb na plaži je le še skok med platnice napetega trilerja. Ob dobrih misterijih nas spreletava srh, kar je dobrodošla sprememba ob nenavadno velikem številu vročinskih valov, ki nas letos pridno zalivajo. V članku najdeš seznam 6 trilerjev in misterijev, ki jih moraš prebrati.

6 trilerjev in misterijev, ki jih moraš prebrati:

The Hermit (Thomas Rydahl)

Danski pisatelj Thomas Rydahl nas popelje v svet taksista in uglaševalca klavirja, ki se trudi razrešiti umor dojenčka. Misterij se odvija na Kanarskih otokih, ki so popolna kulisa za napeto, a vendar udobno poletno branje.

Black Water Lilies (Michel Bussi)

Nova uspešnica popularnega francoskega pisatelja Michela Bussija vas nikakor ne bo razočarala. Ko boste začeli brat ta napeti roman, ga ne boste mogli odložiti.

Letalo brez nje (Michel Bussi)

Ko boste prebrali Black Water Lilies, boste zagotovo želeli prebrati še eno Bussijevo kriminalko – in ta je na voljo tudi v slovenskem prevodu. Letalo strmoglavi v švicarskih Alpah. V nesreči umrejo vsi potniki, razen dojenčice. Zakaj je temu tako, se razjasni šele dve desetletji po nesreči.

Into the Water (Paula Hawkins)

Po uspešnem romanu Dekle na vlaku pisateljica Paula Hawkins navdušuje s knjigo Into the Water. Zgodba sledi smrti dveh deklet, ki sta v razmiku nekaj mesecev umrli v isti reki.

The Owl Always Hunts at Night (Samuel Bjork)

Detektiva Holger Munch in Mia Kruger raziskujeta umor ženske, ki je pred smrtjo bila zapornica. Do zadnje strani ne boste odkrili resnice.

PREBERITE ŠE: Izjemne knjige po resničnih dogodkih

The Woman in Cabin 10 (Ruth Ware)

To knjigo nekateri kritiki postavljajo ob bok slavnemu romanu Umor na Orient ekspresu. Lo Blacklock je turistična novinarka, ki prejme povabilo na ekskluzivno križarjenje po Skandinaviji. Neke noči iz sosednje kabine sliši, kako neznanec neko žensko porine čez ograjo v morje. Vendar pa vsi ostali na ladji zagotavljajo, da je sosednja kabina že celotno pot prazna.

promo322856929 Še letos bosta izšli 2 novi knjigi o Harryju Potterju Jo Nesbo Nagradna igra: osvojite zbirko najboljših kriminalk Joja Nesba billgatesreading_credit_thegatesnotesllc3 5 knjig, ki jih Bill Gates priporoča za letošnje branje knjige 5 knjig, ki jih bomo z veseljem brali na plaži · ·