maxresdefault (3)
Kulturni izbor · film

Zima se je, upajmo, dodobra poslovila, čas je za spevno pomlad. In to bodo v vaš dom vnesli tudi odlični filmi, ki so v svoje bistvo ujeli pomladno lahkotnost. Kot bi odprli stekleničko pomladi …

Ti pomladni filmi ti bodo odprli vse čute za ta čudovit letni čas, pa tudi za ljubezen.

Emma (1996)

Na cvetočem angleškem podeželju živi mlada Emma, ki medtem, ko poskuša sparčakati prijatelje in sosede, skoraj zamudi svojo priložnost v ljubezni.

Velika riba (Big Fish, 2003)

Nezadovoljni sin poskuša ugotoviti, kaj je v življenju njegove umirajočega očeta res, in kaj je izmišljeno. Čudovit prizor na polju narcis vas bo prav gotovo pomladno navdihnil in v vaše življenje prinesel barve.

Gejša (Memoirs of a Geisha, 2005)

Nitta Sayuri razkriva, kako je presegla svoje korenine dekleta iz ribiške vasi in postala ena izmed najbolj znanih japonskih gejš. Če bi obstajal oskar za “tako lep film, da bi v njem živeli (le da ne bi bili gejša)” bi ta adaptacija knjige nedvomno slavila.

Jej, moli, ljubi (Eat Pray Love, 2010)

Poročena ženska se zave, kako nesrečen je njen zakon in da je čas, da spremeni svoje življenje. Po boleči ločitvi se tako odpravi na odkrivanje lastnega jaza. Naj bo ta film tudi za vas navdih svežega začetka.

Brezsmrtna ljubezen (Tuck Everlasting, 2002)

Mlada ženska se zaljubi v fanta, ki pa je nesmrten. Film, ki je adaptacija mladinskega romana, nas popelje v čudovito naravo in odkriva, da nesmrtnost morda le ni tako zaželena lastnost.

Čaka te pošt@ ( You’ve Got Mail, 1998)

Dva poslovna rivala se v resničnem življenju prezirata, a se prek interneta nevede zaljubita. Film je čudovita simfonija ljubezni, cvetlic in narave.

Skrivni vrt (The Secret Garden, 1993)

Mlada Mary na posestvu svojega strica odkrije zapuščeni vrt, ki ga s pomočjo novega prijatleja obnovi. Ko vrt zacveti, se izkaže, da ima ta nekatere čarobne lastnosti.

kino april 2019 April bo v kinu v znamenju stripovskih junakov MV5BODFmZWE4YjEtODc1ZC00MTFjLWFjMmQtM2U1YjU0OTFkNTBiXkEyXkFqcGdeQXVyNzA0NTQ2NTc@._V1_SX1777_CR0,0,1777,738_AL_ 2 Kiksi s snemanja kultnih filmov, ki so bili tako dobri, da jih niso želeli izrezati fans-confusing-margot-robbie-with-jaime-pressly-5-5c792e6c1ebc0__700 Ti slavni igralki sta si tako podobni, da ju ne razločijo niti oboževalci MV5BMDgzZDkzNmYtMzNkOC00NDEzLTkwZjYtYjk3ZTIwN2M1N2E5XkEyXkFqcGdeQXVyODY1NDk1NjE@._V1_SX1416_CR0,0,1416,999_AL_ 5 filmov, ki si jih moraš letos obvezno ogledati · ·