7910a924f7fe6332ae49d6e9b833963a
Utrip mesta · kulinarika

Prehranjevalne navade se v različnih kulturah skozi čas spreminjajo. Nekatere jedi, ki jih poznamo kot tradicionalne, se ohranijo iz roda v rod, medtem ko druge sčasoma utonejo v pozabo.

Številne jedi iz preteklosti dokazujejo, da smo ljudje pri delu v kuhinji od nekdaj bili zelo kreativni. Katerih 7 nenavadnih vrst hrane, ki v najrazličnejših oblikah združujejo široko paleto okusov, so ljudje nekoč še posebej oboževali?

1. Brusnične sveče

Podjetje Hellman’s, ki je poznano predvsem po svoji majonezi, je v 60. letih prejšnjega stoletja presenetilo z oglasom, v katerem predstavljajo solato z brusničnimi svečami.

2. Solata iz želeja

Ljudje so se v preteklosti prehranjevali s solatami iz želeja, ki jih je ponavadi krasilo meso, zelenjava ali sadje.

3. Zamrznjen sir

Solata z zamrznjenim sirom, obložena z brokolijem, izgleda vse prej kot slastno.

4. Banane s šunko in holandsko omako

Holandska omaka sestoji iz masla in rumenjakov. Uporablja se kot dodatek poširani zelenjavi, solati, ribam, ljudje pa so jo nekoč oboževali v kombinaciji z bananami in šunko.

5. Hamburgerji iz pločevinke

Priprava konzerviranih hamburgerjev je resda preprosta, a zato obstaja veliko dvomov o njihovi kakovosti. Verjetno se prav iz tega razloga niso obdržali.

6. Ananas s klobasami in korenjem

Če se boste odločili, da boste to jed bližnjim pripravili na družinski večerji, boste prav gotovo poželi veliko začudenih pogledov.

7. Želatina s korenjem

View this post on Instagram

Yummy yum! #jackolanternsalad #halloween #vintagefood

A post shared by Beth Colla (@spamnaspic) on


Želatina s korenjem je nenavadna že sama po sebi, ob dodatku datljev pa je videti še nekoliko bolj posebno.


Svetovni dan Nutelle: reka čokoladne kreme in žlica v roki Svetovni dan Nutelle: reka lešnikovega namaza in žlica v roki tink TINK Superfood Café / Ljubljana: lokal, ki ponuja zdravo hrano in male pregrehe brigitte-tohm-209477-unsplash (1) Najboljši domači makroni: kako doma narediti makrone in pri tem uspeti? kuharski triki 2018 11 čudnih, a genialnih kuharskih trikov 2018 ·