shutterstock_716873425
V zraku · buzz buzz

Počitnic je že dolgo časa konec. Nekateri ste z novo sezono morda menjali službo, drugi ste končali študij in šele vstopate na trg dela. Nova služba ne pomeni le nove lokacije in novih sodelavcev, temveč je za posameznika tudi trenutek, ko lahko obrne nov list in vsaj deloma spremeni svoje življenje. Hitro pa je jasno, da je navada železna srajca in da se je velikokrat težko držati zapriseg. Tu si lahko prebereš seznam 7 obljub, ki si jih postaviš, ko začneš z novo službo, a jih težko izpolniš.

Tu najdeš zanimiv seznam 7 obljub, ki si jih postaviš, ko začneš z novo službo, a jih ne izpolniš. Koliko izmed njih si že prekršil/-a?

Konkretna doza spanca vsak dan

Da je spanec za šibke niti slučajno ne drži. Spanec je nujen sestavni del zdravega življenjskega sloga. Ob začetku nove službe si verjetno obljubiš, da boš uredil svoj bioritem, vendar kaj, ko je to v svetu, ki je poln novih priložnosti in nenadnih presenečenj, skoraj nemogoče.

Miren začetek dneva

Ob vstopu na novo delovno mesto si se morda poigraval z idejo, da boš vsako jutro vstal dovolj zgodaj, da boš lahko v miru meditiral, prebral časopis, pojedel zajtrk ali pa peljal na sprehod svojega psa. Kako ti gre?

Če česa ne veš, boš pogumno vprašal

Biti nov v nekem podjetju ali pisarni ni mala malica. Še posebej, če so tvoje zaposlitvene dolžnosti precej drugačne, kot si jih bil vajen. Na začetku si si morda obljubil, da boš brez problema vprašal nadrejenega ali sodelavca za pomoč, vendar pa je včasih to zelo težko. Polagamo ti na srce, da se ne ustrašiš ter postaviš vprašanje, ko te kaj zanima.

Našel boš prijatelje med sodelavci

V novo službo nas večina zakoraka z velikim upanjem in zagonom, da se bomo spoprijateljili z novimi sodelavci. Vendar pa na žalost to ni zgolj vprašanje naše pripravljenosti vlaganja v odnose, temveč je nekoliko odvisno tudi sreče. Včasih med sodelavci najdemo prijatelje, včasih pa pač ne.

Postavil se boš zase

Še posebej, če ima tvoja nova služba opravka z nečim, kar te zelo zanima, si verjetno zelo želiš, da bi v času konfliktnih in prelomnih situacij zbral dovolj poguma, da se postaviš zase ter za vrednote, v katere verjameš. Držimo pesti, da ti uspe!

Dober izkoristek prostega časa

Študentsko življenje ne pozna jasne meje med prostim časom in delom. Projekti se zlivajo v druženje s prijatelji, zabavni družabni večeri pa so začetni mejniki novih idej. V službi se delo in prosti čas nekoliko bolj razmejita in takrat si zelo želim, da bi dragocene vikende in dopuste pametno porabili.

Ohranil boš strast do svojega poklica

Roko na srce skoraj nihče ne pride do svoje sanjske službe takoj na začetku (iskrene čestitke, če vam je to uspelo). Če ste na poziciji, ki vam ni najbolj pri srcu, je treba aktivno delati na tem, da ne izgubite strasti do svojega poklica. Če ugotoviš, da je kemija med vama popolnoma zamrla, pa je morda čas, da premisliš o novi službi.


Laundry Veš, kolikokrat lahko oblečeš isti kos oblačila, preden ga moraš znova oprati? Absurdni zakoni evropskih držav, ki so že smešni Nekateri veljajo še danes: absurdni zakoni evropskih držav shutterstock_268173248 Le redki lahko s telesom naredijo teh 10 stvari. Ste med njimi? freddie 10+ redkih fotografij Freddieja Mercuryja in njegovega partnerja, ki razkrivajo še neznano stran pevca · · · ·