shutterstock_581379169
V zraku · buzz buzz

Kljub trendom, da se v zadnjih nekaj letih prehranjuje s čim bolj naravno, zdravo in nepredelano prehrano, se mnogokrat težko izognemo kakšnemu nezdravemu prigrizku ali pa kosilu v verigi s hitro prehrano. Predelana hrana pa ni zgolj nezdrava, temveč se v njej skriva tudi cel kup neobičajnih sestavin. Preberite si seznam 9 nagravžnih stvari, ki se skrivajo v hrani.

To je 9 nagravžnih stvari, ki se skrivajo v vaši hrani in za katere niste nikoli mislili, da lahko vanjo zaidejo. Pa poglejmo, kaj vse pravzaprav jemo v običajni hrani.

Les

Les je ena izmed bolj čudaških sestavin, ki je velikokrat prisoten v kruhu ali različnih zavitkih. Seveda ne v svoji surovi obliki, temveč predelan v dietna vlakna.

Sredstvo proti zmrzovanju

Sredstvo proti zmrzovanju ali antifriz je prisoten v skoraj vseh tortah in zmrznjenih sladicah. Preprečuje, da bi se maščobe razgradile.

Boraks

Boraks, vrsta čistilnega praška, se uporablja za izdelavo kaviarja.

Lasje

Verjetno najbolj neokusna sestavina na seznamu so gotovo lasje. Glede na raziskave pa je v vseh hranah precej las in dlak. Med drugim tudi v obliki posebnih aminokislin, izvlečenih iz prašičjih dlak in račjega perja, ki delujejo kot ojačevalci okusov.

Hrošči

Ogromno vrst hrane ima v sebi izvlečke iz hroščev. Če se temu želite izogniti, ne jejte ničesar, kar ima na nalepki oznako E120.

PREBERITE ŠE: To so stare službe, ki jih danes ni več

Zaviralci ognja

Spojine, ki preprečujejo ogenj, se marsikdaj znajdejo tudi v naši hrani. Vendar pa so tako strupene, da jih je celo Coca-Cola črtala iz svoje proizvodnje.

Vosek

Vosek je precej popularna sestavina različnih slaščic, še posebno krofov.

Gorivo za letalo

Spojina BHT, ki je sicer v gorivu za letala, je eden izmed glavnih antioksidantov, ki se pogosto pojavi tudi v hrani.

Katranovo olje

Če ste kadarkoli pojedli prigrizek, ki je vseboval umetna barvila, ste verjetno zaužili tudi katranovo olje.


2002_femme_fatale_010 Nemogoče se ji je upreti: 13 lastnosti ženske, ki ji moški ne morejo reči “ne” cover-občutljivi 10+ stvari, ki jih bolj občutljivi ljudje ne smemo pozabiti shutterstock_515483344 Zakaj so izjemno lepa in pametna dekleta velikokrat samska shutterstock_536001130 To je 10+ najpogostejših sanj in razkrivamo njihov resničen njihov pomen