ezgif.com-webp-to-jpg
Utrip mesta · mobilno

Na obzorju je nova zverina z imenom Alieno Arcanum. Prihaja iz Bolgarije in ima namen pomesti z vsemi električnimi in bencinskimi rivali. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2015, njihovo ime pa izhaja iz italijanske besede ”alieno”, ki seveda pomeni vesoljec.

Električni superšportni avtomobil bodo izdelovali v štirih različicah. ‘Osnovni’ Alieno Arcanum bo imel 2.610 konjskih moči, sledile mu bodo še zverine s 3.482, 4.351 in 5.221 konjskimi močmi. Najvišja hitrost, ki jo bo mogoče doseči z Arcanom, bo 488 km/h, kar je občutno več, kot smo se lahko vozili do zdaj. Alieno bo na voljo tako za vsakdanjo cesto uporabo kot tudi za pisto in celo vztrajnostne dirke. Ko bodo na vztrajnostni dirki 24 ur Le Mansa vozili tudi povsem električni avtomobili, bo Alieno nared tudi za to prestižno dirko.

A to še ni vse, zapleten sistem elektromotorjev bo poskrbel, da bo lahko posamezno kolo poganjalo do kar 6 elektromotorjev, kar pomeni, da bo imela najmočnejša različica Arcanum kar neverjetnih 24 elektromotorjev, vsak od njih pa bo upravljan neodvisno od drugih. Kot vse ostalo so neverjetne tudi številke, ki govorijo o navoru. Te se raztezajo od 4.440 do 8.800 njutonmetrov. Sistem uporablja grafitno litij-polonijevo baterijo, ki bo imela zmogljivost od 60  do 180 kWh, kar bo zadostovalo za do 1.020 prevoženih kilometrov.

Pri vsej tej moči je seveda potrebna ogromna zavorna sila. To bodo prispevali kar trije zaviralni sistemi. Tradicionalni hidravlični sistem, regenerativni električni zavorni sistem in ‘robotski’ zračni zaviralni sistem. Za doplačilo bo na voljo celo padalo, da se bo avtomobil zagotovo pravočasno ustavil. Aliene bodo izdelovali le po prednaročilu, za najbolj osnovno različico pa bo treba odšteti 750.000 evrov, najdražja pa bo stala 1,5 milijona evrov. Ko boste predali svoje naročilo, bo treba počakati še od 18 do 30 mesecev, da se boste lahko končno usedli za volan vašega ‘vesoljca’.

Galerija slik: Alieno Arcanum

Alieno ArcanumOdpri galerijo
Bruiser Jeep Wrangler 6X6 Bruiser Jeep Wrangler 6X6: prava pick-up zverina CeramicSpeed_Driven_05 CeramicSpeed Driven: kolo brez verige Q Yachts Q30 Q Yachts Q30: električni čoln za dnevne pustolovščine Audi E-Tron Audi E-Tron: razkazuje svojo tehnološko notranjost · · · ·