Mobilna aplikacija Google PhotoScan
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Google PhotoScan je nova aplikacija, ki digitalizira stare fotografije v sekundi. Pred dobo digitalnih fotoaparatov in pametnih telefon smo fotografije občudovali, natisnjene na papirju. Predstavljajo naše spomine, našo zgodovino, naše prednike, zato jih imamo lepo zložene v albumih. Napaka! Raztresene so v škatli, ki leži nekje na podstrešju. Imate kopico starih fotografij in bi jih radi digitalizirali? Google prihaja na pomoč. Nova aplikacija PhotoScan vaš pametni telefon spremeni v skener, ki staro fotografijo v sekundi pretvorite v digitalni format. Ne, ne gre le za fotografijo fotografije, PhotoScan stori precej precej več!

Digitalizacije starih fotografij smo se do zdaj lotevali s prostorsko potratnimi in zamudnimi skenerji. Če slednjega nimate, ste verjetno zadevo reševali z digitalnim fotoaparatom ali telefonom. A nastane problem z ločljivostjo in odbleskom.

Popolno rešitev ponuja Google, ki je izdelal aplikacijo PhotoScan, ki telefonu podarja sposobnosti skenerja, a v nasprotju z namiznimi optičnimi bralniki svoje delo opravi ekspresno.

PREBERITE ŠE: Pametna tabla Google Jamboard – orjaški zaslon, po katerem lahko čečkate

Kamero uperite v fotografijo in aplikacija določi štiri točke. V vsako usmerite kamero in posnamete štiri različne fotografije. Te aplikacija združi in rezultat je fotografija v visoki ločljivosti brez odbleska. Popravi tudi morebitna odstopanja v perspektivi in drugačne nagibe. Aplikacija je brezplačna, prenesete pa si jo lahko tu (Android) in tu (iOS).

Galerija – mobilna aplikacija Google PhotoScan:

Mobilna aplikacija Google PhotoScanOdpri galerijo

honor-drstrange-imageandphone-01 Honor navdušuje tudi na filmskem platnu: Doktor Strange Pametni telefon HTC Bolt HTC Bolt – prvi Android brez klasičnega priključka za slušalke Bi imeli iPhone iz druge roke? Apple v ponudbo dodal rabljene iPhone – iPhone iz druge roke Pametni telefon Huawei Mate 9 Pametni telefon Huawei Mate 9 – telefon z ubijalsko kamero · · · · ·