Požrešne aplikacije
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Veš, katere aplikacije najbolj obremenjujejo baterijo in upočasnjujejo delovanje tvojega pametnega telefona? Dvakrat lahko ugibaš. Da, Facebook. A Facebook ni edini krivec, da tvoj telefon kljub dobri strojni opremi deluje počasi in nezanesljivo. Raziskava podjetja AVG je s prstom pokazala še na številne druge aplikacije, ki ti ne samo požrejo največ baterije, ampak tudi upočasnjujejo telefon in zasedejo goro pomnilnika. Preveri, katere so prave pijavke baterije in ”kriptoniti” pametnega telefona.

Objavljamo seznam aplikacij, ki najbolj obremenjujejo baterijo in upočasnjujejo delovanje pametnega telefona. Pripravilo ga je podjetje AVG, ki je izdelalo dva seznama najbolj neusmiljenih mobilnih aplikacij, in sicer tistih, ki so prednameščene na pametne telefone z operacijskim sistemom Android, in aplikacij, ki jih uporabniki naložimo sami.

PREBERITE ŠE: Instagram z aplikacijo Boomerang uvaja sekundne videoposnetke

Če ti pametni telefon deluje počasi in je baterija ves čas v rdečem (ne krivite vedno 4G-povezave in zaslona), imaš morda naloženo eno od sledečih aplikacij, ki z baterijo delajo kot svinja z mehom in so največja grožnja delovanju telefona.

Aplikacije, ki najbolj obremenjujejo baterijo in delovanje pametnega telefona …

Prednameščene aplikacije, ki najbolj obremenjujejo baterijo in delovanje pametnega telefona:

  1. Facebook
  2. Google Play Services
  3. Facebook Pages Manager
  4. BBM
  5. Words With Friends

”Prostovoljne” aplikacije, ki najbolj obremenjujejo baterijo in delovanje pametnega telefona:

  1. Snapchat
  2. Amazon Shopping UK
  3. Spotify Music
  4. LINE
  5. Samsung WatchON

Če vaš pametni telefon (ali tablica) deluje počasi, krivca najprej iščite med temi energetsko požrešnimi aplikacijami in odstranite tiste, ki jih ne potrebujete. To bo ne samo razbremenilo mobilne naprave in njene baterije, ampak bo tudi sprostilo veliko prostora, saj si številne (Facebook, Instagram …) prilastijo zares velik del pomnilnika.

screen shot 2015-10-22 at 10.21.00 am Instagram z aplikacijo Boomerang uvaja sekundne videoposnetke Aplikacija Pause. Aplikacija Pause nam bo pomagala pregnati stres in depresijo Aplikacija Snapp Guides Snapp Guides – slovenska aplikacija za odkrivanje najlepših lokacij je obvezna ”oprema” vsakega fotografa Win or Snooze vstajanja naredi zabavno. Slovenska aplikacija Win or Snooze, ki skozi igro iz postelje spravi tudi največje zaspance · · ·