Apple-TV-Plus-Lineup
V zraku · tehnologija

Apple je včeraj v svojem konferenčnem centru v Kaliforniji predstavil sklop svojih naročniških storitev, med drugim tudi storitev videa na zahtevo Apple TV Plus. Ta naj bi v več kot 100 držav prišel že jeseni. Bodo Netflix, HBO in Amazon Video dobili resno konkurenco?

Apple TV Plus je nova platforma za videe na zahtevo, ki bo svoje prve vsebine dobila že to jesen, ko bo zaživela v več kot 100 državah po svetu (po vsej verjetnosti bo med njimi tudi Slovenija). Storitev naj bi omogočala, da plačamo le za tisto, kar želimo gledati, prav tako naj ne bi bilo nadležnih oglasov, serije in filme pa si bomo lahko prenesli in jih gledali tudi takrat, ko ne bo dostopa do interneta. Platforma ne bo na voljo le na Applovih napravah, ampak tudi na televizorjih znamk Samsung, LG, Sony in Vizio.

Sicer precej dolgočasen dogodek, ki je gledalce v dvorani in tiste na spletu spravil do zehanja, je poživil prihod slavnih osebnosti s področja filmske in televizijske produkcije. Tako se je na odru najprej pojavil Steven Spielberg (ta za Apple že ustvarja čisto novo TV-serijo), nato še Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell in Oprah Winfrey. To so le nekateri zvezdniki, ki bodo sodelovali z Applom in njihovo novo platformo. Kdo vse so zveneča imena filmskega sveta, ki bodo svoj talent delila tudi prek storitve Apple TV Plus, si oglejte v videu.

Koliko bo znašala naročnina, še ni znano, pričakujemo pa, da bo Apple ta podatek razkril na naslednjem dogodku. Ta je sicer na včerajšnji predstavitvi pokazal še prenovljeno aplikacijo za novice News (na voljo bo le v ZDA in Kanadi), plačilno kartico Card (ta bo v fizični obliki in kot virtualna kartica na pametnem telefonu, v ozadju bo Mastercard) in dodelani vmesnik za Apple TV. Dogodek so sicer nekateri že označili za enega najbolj dolgočasnih Applovih dogodkov vseh časov.


Sekiro_01 Top videoigre 2019: 3 igre, ki jih bodo igrali le najboljši gejmerji jonathan-kemper-1133289-unsplash Kako pogosto moraš ponovno zagnati svoj pametni telefon? BeFunky-collage (5) 6 pametnih kuhinjskih naprav z aplikacijami, ki olajšajo kuhanje galaxy-buds-galaxy-watch-galaxy-note-lap-e1551071201386 Ima Samsung najboljši ekosistem naprav ta hip?! · · ·