ares-design-project-panther (2)
Utrip mesta · mobilno

Ares Design Project Panther je popolnoma na novo zastavljena ideja, katere navdih je bil eksotični De Tomaso Pantera iz 70. let prejšnjega stoletja. Novoustanovljeno podjetje Ares Design je nastanjeno v Modeni, ponosni lastnik pa je nekdanji Lotusov šef Dany Bahar.

Pod retro dizajnom Project Pantherja se pravzaprav skriva Lamborghini Huracan. Torej ima sredinsko nameščeni 5,2-litrski V 10-valnjni motor, štirikolesni pogon in 7-stopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko. Podatkov o moči Pantherja še ni, a če sklepamo po Huracanu, bo imel 602 konjski moči in 560 Nm navora. Project Panther, moderna interpretacija De Tomasa, se bo izdeloval v novih prostorih tovarne v Modeni. Trenutno še ni podatka o številu avtomobilov, ki jih nameravajo proizvesti, niti o njihovi ceni. Nekaj pa je zagotovo, cena bo vsekakor višja od trenutne cene Lamborghini Huracana. Prvi lastniki bodo svoje Pantherje dobili v drugi polovici leta 2018, nekaj naročil pa so že zbrali. Do takrat jih čaka še nekaj dela z dokončanjem dizajna in aerodinamike, opraviti pa morajo tudi preizkusne trke.

A to še ni vse. Ares Design ima v mislih tudi druge projekte, ki se jih nameravajo lotiti v prihodnjih 12 mesecih. Med drugim se bodo lotili predelave Betleyjevega dvovratnega kupeja Mulsanna in Mercedes-Benza razreda G, pri katerem so slike že na voljo in vam jih predstavljamo v galeriji.

Mercedes-Benza razred G Ares DesignOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: SCUDERIA CAMERON GLICKENHAUS SCG 004S: HIPERAVTOMOBIL, ZA KATEREGA BOMO ZAGOTOVO ŠE SLIŠALI


Hyundai i30 N Hyundai i30 N: črka N za Najmočnejšega Hyundaia i30 Pagani Huayra Lampo Pagani Huayra Lampo: ko se srečata Pagani in Fiat Peace Boat Ecoship Peace Boat Ecoship: ekološko mesto miru na vodi Jeep Cherokee (2019) Jeep Cherokee (2019): nov obraz stare legende · ·