lagonda-1[3][3]
Utrip mesta · mobilno

Po nekaj desetletjih zatišja, naj bi Aston Martin ponovno oživel ime lagonda, ki je bilo v osemdesetih letih prejšnjega stoletja sinonim prestižne limuzine. Na ceste naj bi zapeljala še to poletje, kot konkurenca mercedesovemu razredu S, jaguarju XJ in maseratiju qattroporte. Na ceste naj bi v omejeni seriji manj kot 100 vozil zapeljala še to poletje.

Številni se še spominjate legendarnega modela lagonda, ki ga je Aston Martin izdeloval med leti 1976 in 1990, ko je pomenil vse možne presežke v segmentu prestižnih limuzin.

Moderna reinkarnacija tega modela, je že zelo blizu serijske proizvodnje in sicer naj bi na ceste v zelo omejeni seriji zapeljala še to poletje. Izdelali naj bi jo v omejeni seriji manj kot 100 primerkov, pod pokrovom pa se bo vrtel enak V12 motor, kot recimo v modelu DB9 ali vanquish. Vprid bolj lagodni limuzinski vožnji bo ta sparjen z novo osemstopenjsko prestavno avtomatiko, pogon pa bo speljan na zadnji kolesni par.

Se pa na Otoku že pojavljajo govorice o še bolj strupeni različici s turbo V12 motorjem, s čimer naj bi stopili v korak z modernimi časi in ob bok najbolj športni konkurenci, kakršna je družina AMG modelov pri Mercedes-Benzu. Mogoče pa bomo priča čemur tako eksotičnemu, kakršna je bila združitev dveh mondeovih V6 motorjev, pri modelu lagonda pred približno 20 leti.

Odpri galerijo
cover-smart-2 Električna urbana mobilnost: Električni smart fortwo in smart bike Foto: Samsung Nova generacija pametnih Samsungovih koles 508-1406styp002-1 Prva prenova in čistejši motorji za peugeot 508 cover Quadski XL – štirikolesnik in jet-ski skuter v enem ·