Avstralija je našla način, kako rešiti vode pred onesnaževanjem in vsi bi ga lahko uporabili.
V zraku · buzz buzz

Zdi se, da je vsak poskus reševanja planeta obsojen na propad. Korporacije in organizacije sicer ljudi ozaveščajo o posledicah, ki jih ima človek za okolje, a sistema, s katerim bi se postopoma lotili omejevanja uničevanja planeta, še nihče ni našel. Kljub milijonom, znanju in strokovnjakom je teorija ostala le mrtva črka na papirju. No, Avstraliji je le uspelo najti način, ki deluje.

Avstralske oblasti so letos v parku Henley Reserve v mestu Kwinana vgradile preprost sistem filtriranja vode, ki resnično deluje. Ta je sestavljen iz velike mreže, ki je nameščena na izstopu iz drenažne cevi. Medtem ko voda iz cevi teče, se vsi odpadki ujamejo v mrežo, ki zaščititi okolje pred onesnaževanjem.

Mestne oblasti so letos poskusno namestile dve mreži, v kateri se je v nekaj tednih ujelo 370 kilogramov smeti. Zaradi pozitivnih rezultatov so se oblasti odločile, da ta sistem filtriranja namestijo po vsem mestu. Izdelava in namestitev ene mreže sicer stane 10.000 dolarjev (približno 9000 evrov), a ta sistem zagotavlja prihranek pri stroških dela, ki so jih namenili delavcem, ki so ročno zbirali odpadke.

Sistem deluje tako, da se mreže, napolnjene z odpadki, snamejo s cevi in odpeljejo v center za sortiranje odpadkov. Mreže nato ponovno namestijo na cev in postopek zbiranja odpadkov se nadaljuje. Ta filtracijski sistem dokazuje, da je že majhen korak pomemben, saj ima pozitiven vpliv na okolje in človeško vrsto.

6 stvari, ki jih niste vedeli o božičnem drevesu v Beli hiši, 6 stvari, ki jih niste vedeli o božičnem drevesu v Beli hiši Ko te privlači pamet, ne videz partnerja: si sapioseksualec? Ko te privlači pamet, ne videz partnerja: si sapioseksualec? 2018-11-27 Želite izvedeti, kaj se bo z vami zgodilo po tem, ko umrete? Znanost ima odgovor pulover Grdi božični puloverji, ki jih nujno potrebuješ za letošnje praznike · · ·