Airbus Pop.Up
Utrip mesta · mobilno

Airbus je nedavno napovedal leteče avtomobile že v letu 2017. Zdaj pa je predstavil še Airbus Pop.Up, avtodron, ki bo omogočal, da ne boste nikoli več zamujali na sestanek ali v službo oz. obtičali v gneči. Svojo vizijo transporta prihodnosti – avto, ki se lahko prelevi v dron – je Airbus izdelal s priznanim italijanskim oblikovalskim studiem Italdesign. Deloval bo po sistemu souporabe oz. kot taksi.

Ste tudi vi kdaj, ujeti v gneči, sanjali, da bi lahko vaš avto poletel čez vso to nagrmadeno pločevino? Takšna prihodnost ni več daleč. Prihajajo namreč avtodroni. En tak je tudi Airbus Pop.Up. Gre za dvosedežni avto, ki se lahko preveli v dron. Prikličete ga lahko kar prek aplikacije. Če ste ujeti v gneči, vas bo na cilj pripeljal nad mestom oz. gnečo. Airbus ga je skupaj z Italdesign predstavil na avtosalonu v Ženevi.

PREBERITE ŠE: Airbus: leteči avtomobili bodo v zraku že leta 2017

Za zdaj je Pop.up zgolj koncept. Meri pribl. pet metrov, kar je nekje v rangu limuzine. Potniška kabina oz. kapsula, kot so jo poimenovali, se lahko loči od podvozja. Izdelana je iz ogljikovih vlaken, osnovna naloga Pop.upa pa bo opravljanje taksi službe, morebiti pa bo namenjen tudi osebni rabi. In kako bo deloval servis? Zagnali boste aplikacijo Pop.up in naročili leteči taksi. Ta vas bo lahko prepeljal 100 kilometrov daleč (po tleh ali zraku), vse pa bo potekalo avtonomno. Tovrstna ideja sicer ni nova, Italdesign jo je predstavil že leta 1982, ko je na salonu v Torinu pokazal avto z odstranljivimi kolesi in podvozjem. Avtodron bo sicer že kmalu zaživel v Dubaju, o čemer si več lahko preberete tu.

Galerija – avtodron Airbus Pop.Up:

Airbus Pop.UpOdpri galerijo
Bentley EXP 12 Speed 6e Bentley EXP 12 Speed 6e – električna specialiteta McLaren 720S McLaren 720S – veliko moči in vrhunska aerodinamika Lamborghini Huracan Performante Lamborghini Huracan Performante – novi kralj Nürburgringa Mercedes-AMG GT Concept Mercedes AMG-GT – športnik z znanjem formule 1 · · ·