Aerius je najmanjši dron na svetu.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Čeprav je Aerius najmanjši dron na svetu, to še ne pomeni, da nima (skoraj) vsega kar imajo veliki. Resda ne more nositi akcijskih kamer kot so GoPro-jeve, saj meri vse 3x3x2 centimetra (ja, nismo se šalili s konico prsta), zato pa ima impresivne specifikacije. Po tehnični in strojni plati je namreč povsem dorasel tekmec dronom, ki so stokrat večji. Omogoča različne načine upravljanja, ima 6-osni giroskopski kontrolni sistem, LED doide za upravljanje ponoči, štiri propelerje,…

Pritlikavi dron Axis Drones Aerius ni zgolj najmanjši dron na svetu (pravijo mu kar nano dron), je tudi najbolj diskreten dron na svetu. Je namreč praktično neslišen, kar za večino dronov ne moremo trditi, saj brnijo nad glavami kot sršeni. Upravljanje štiri-propelerskega Aeriusa je otročje lahko, na voljo pa so trije načini: začetniški, napredni in profesionalni. Ima odlično letalsko znanje zato omogoča izvajanje številnih trikov, ki jih je moč shraniti tudi vnaprej in ”zbuditi” le s pritiskom na gumb.

Preko daljinskega upravljalnika lahko z njim na polnjenje manevrirate ”le” od pet do sedem minut (edini minus miniaturne postave- poleg tega, da ni zmožen nositi kamere- je slabotna 3.7V baterija s kapaciteto 80 mAh), zato pa polnjenje traja vsega četrt ure, medtem ko ga lahko pošljete daleč kot ostale drone (ima 2.4 gigaherčni oddajnik-sprejemnik). Morda s seboj vzemite še daljnogled, da svoje pikice na nebu ne izgubite.

PREBERITE ŠE: Micro Drone 3.0 – palček med brezpilotnimi letalniki

Aerius prihaja v štirih barvah in sicer črni, zeleni, modri in oranžni, na voljo pa bo od konca septembra 2015. In najboljša lastnost tega nano drona? Ker je tako majhen in enostaven je njegova cena zgolj delček cene ”velikih” dronov. Vaš je tako že za (preračunanih) 30 evrov.

Mini dron Aerius je ''Guliver med velikani''Odpri galerijo

Bluetooth zvočnik Boom Swimmer Boom Swimmer – vodoodporni Bluetooth zvočnik v obliki spermija photo-original iscream iScream – slovenski pametni aparat za sladoled je na Kickstarterju prava senzacija Vodotesni ovitek Catalyst Waterproof Apple Watch Case Ovitek Catalyst Waterproof Apple Watch – vodotesni ovitek za Applovo pametno uro Samozalivalni lonček za zelišča Verdure Verdure – samozalivalni lonček za gojenje zelišč doma