Beer Bulli
V zraku · buzz buzz

Na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund se je pojavil zanimiv projekt. Ekipa zanesenjakov želi zavrženemu Bulliju vdahniti drugo življenje in ga spremeniti v potujočo pivnico Beer Bulli.

Ideja o potujoči pivnici ni nova, bo pa Beer Bulli prva potujoča pivnica v Sloveniji. Ideja izhaja iz Brazilije. Vozilo bo namenjeno tistim, ki bi radi drugačno zabavo za rojstni dan, za poslovni dogodek, poroko … Dobil bo šank v obliki srfarske deske, v notranjosti pa ga bodo napolnili s sodi piva, ki bodo žejne goste tešili s hladnim pivom, ki bo ven priteklo na boku avtomobila iz pip za točenje.

PREBERITE ŠE: Gorenje in Volkswagen: retro hladilnik, ki čaka, da ga parkirate v svojem stanovanju!

VW T1 oz. ”hippie van”, ki so ga potegnili iz rečne struge reke Rižane, kjer je bil, potem ko je bos (beri brez koles in na zidakih) odslužil svoj čas kot vrtna lopa, prepuščen na milost in nemilost narave, lahko postane potujoča pivnica le ob vaši pomoči. Na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund Beer Bulli zbira sredstva za restavracijo v višini 15 tisoč evrov. S pivom bodo odžejali vse, ki bodo ekipi pomagali pri oživljanju kultnega minivana. Kako so ga rešili klavrne nadaljnje usode, si lahko ogledate v zgornjem posnetku z naslovom Saving Private Bulli po filmu Reševanje vojaka Ryana (Saving Private Ryan).

Še kratka zgodba hippie vana iz leta 1961, s katerim se je usoda kruto poigrala z njim, a se mu zdaj vendarle obetajo boljši časi, ko bo ponovno frajer kot nekoč. Rojen je bil v Wolfsburgu, njegov prvi znani lastnik pa je Albin Oblak, gostinec in mehanik iz Rižane, ki ga je v sedemdesetih uporabljal za prevoz zelenjave v Ljubljano. V osemdesetih ga je v roke dobil lokalni kmet, ki ga je uporabljal za šupo sredi polja. Tedaj je dobil luknje od strelnega orožja. V devetdesetih letih je Rižana poplavila vasico in ga povlekla v rečno strugo, kjer je propadal in čakal na lepši jutri.

Galerija – Beer Bulli:

Beer BulliOdpri galerijo
Eifflov stolp Eifflov stolp dobiva neprebojni stekleni zid Voda Svalbarði Svalbarði: ”luksuzna voda” s severnega pola za 60 evrov Čas je, da nanje pozabite: moški stereotipi o ženskah, ki sploh NE DRŽIJO Čas je, da nanje pozabite: moški stereotipi o ženskah, ki sploh NE DRŽIJO Helikopter pristane sredi ceste. Vojaški helikopter pristane sredi ceste, da pilot vpraša za pot · ·