Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition
Utrip mesta · mobilno

Bentley Continental GT Convertible je šel ‘pod nož’, za predelavo pa so poskrbeli pri podjetju Mulliner – Number 1 Edition se poklanja svojemu ‘pradedku’ No. 1 Bentley Blowerju iz leta 1929.

Modeli Number 1 so narejeni po specifikacijah Bentley Continental GT Convertible, in sicer z močnim 6,0-litrskim W 12-valjnikom z dvojno turbino – k temu so dodali še paketa opreme Black Line in Carbon Body Kit, nato pa še izberete barvo, zmajevo rdečo ali Beluga črno.

Zaradi kontrasta je lahko premična platnena streha prav tako v rdeči ali črni barvi. Na prednjo masko so narisali veliko številko 1, da pa ne bi bilo pomote, za katero posebno izdajo gre, so na prednja blatnika namestili ‘obeležji’ iz 18-karatnega zlata.

Za piko na i poskrbijo 22-palčna platišča v črni ali rjavi barvi, ki je dobil svoje ime po žogici za kriket. Na sredini armaturne plošče lahko opazimo poseben emblem, ki je v obliki osrednje matice avtomobilskega kolesa – ta nas spominja na stare čase, narejena pa je kar iz bata motorja, originalnega Bentley Blowerja iz leta 1929.

Kovino so pri podjetju Bentleyu dobili med obnovo klasičnega športnika, ki je med drugim postavil kar nekaj rekordov. Notranjost je odeta v črno Beluga ali ‘kriket žogica’ rjavo barvo, obe pa so popestrili z dodatki iz 18-karatnega zlata. Za točen čas skrbi ura proizvajalca Jaeger.

Pri predelavi avtomobila so pustili motor nedotaknjen – W12 ima 635 (467 kW) konjskih moči in 900 njutonmetrov navora. Kljub temu, da tehta 2414 kilogramov, se lahko od 0 do 100 km/h požene v zgolj 3,8 sekundah in doseže končno hitrost 333 km/h.

Ker gre za posebno izdajo ob 100. obletnici podjetja Bentley, bo zverina narejena le v 100 primerkih.

Galerija: Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition

Bentley Continental GT Convertible Number 1 EditionOdpri galerijo

XUIOGRUA6ZCBLDFWBUKQYP3BAM Najbolj neverjetne najdbe pozabljenih klasikov, ki so jih prodali za milijone Ford Puma Nova Ford Puma: znano ime, ki pripravlja velika presenečenja bmw-vision-m-next-concept (9) BMW Vision M Next Concept: avto, ki ga odkleneš s prepoznavo obraza Lightyear One Lightyear One: prvi ‘dolgoprogaš’ na svetu, ki ga poganja sončna energija ·