1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Črna barva nam v teh ekstremno vročih poletnih dneh nekako ne odgovarja. A ob omembi Bentleya Flying Spur V8 S Black Edition vam to v trenutku ne bo več pomembno. Ob takem avtomobilu bi prav gotovo potrpeli, pa čeprav je pločevina popolnoma razbeljena od celodnevnega stanja na žgočem soncu.

Ne gre namreč za navaden avtomobil, ta posebna edicija niti ni ‘navaden’ Bentley. Pod izdelek se je spet podpisal Mulliner, hišni in butični predelovalec avtomobilov Bentley, ki smo ga že nekajkrat omenili. Tokratni izdelek popolnoma upraviči svoje ime. Bentley Flying Spur V8 S Black Edition je namreč tako črn, da bi bolj črn že težko bil. To monotonost tu in tam razbijejo kakšni drugače obarvani detajli in rdeče črte oblazinjenja v notranjosti avtomobila.

Črna so platišča, črne so zavorne čeljusti, črne so kljuke in črne so obrobe okoli oken. Temno obarvani so tudi žarometi in zadnje luči, v notranjosti avtomobila pa ravno tako kraljuje črna barva. A kaj takega bi težko rekli za motor, njegove specifikacije so namreč daleč od črnega, saj segajo v rdeče polje. 4-litrski V8 motor ima namreč 521 konjskih moči, s pomočjo štirikolesnega pogona pa 100 km/h doseže v 4,9 sekunde. Najvišja hitrost črnega izstrelka je 304 km/h. Če bi si ga hotel privoščiti, bi bil moj tekoči račun za več kot 160.000 evrov v rdečih in ne črnih številkah. Kratek video o odličnem Bentleyu Flying Spur si lahko ogledate spodaj.

PREBERITE ŠE: BENTLEY CONTINENTAL GT CONVERTIBLE GALENE: JAHTA NA KOPNEM

Galerija slik: Bentley Flying Spur

Bentley Flying SpurOdpri galerijo
Sion Sion: avtomobil s solarnimi celicami in mahom v armaturni plošči Fido Model 1 Fido Model 1: eden od najbolj simpatičnih električnih skuterjev Evo WA Evo WA: ‘raztegljiva’ jahta Opel Corsa S Opel Corsa S: S je za strupeno · · · ·