Bentley-Mulsanne-Speed-4
Utrip mesta · mobilno

Bentley je predstavil svojega zastavonošo v obliki 530-konjskega mulsanna, katerega merilnik hitrosti preseže mejo magičnih 300 km/h in se ustavi še petaka višje. Za to poskrbi ročno izdelani 6,75-litrski biturbo V8, ki razvije tovornjaških 1.100 Nm navora, obenem pa je za dobro desetino bolj ekonomičen od manj zmogljivega brata.

Angleški renomirani proizvajalec ročno izdelanih avtomobilov Bentley je pred premiero v Parizu predstavil svojega paradnega konja, ki sliši na ime mulsanne speed.

Za razliko od standardne velike limuzine s tem imenom ima pod pokrovom motorja 25 več iskrivih vrancev, ki jih proizvede ročno izdelan šest in tri četrt litrski twin turbo V8 bencinar, obenem pa razvije tudi tovornjaških 1.100 Nm največjega navora. To zadošča da ta kolosalna limuzina s težo 2.685 kg, potegne do končnih 305 km/h, stotico med merilniki pa prekrije v vsega 4,9 sekunde.

Saj ne da bi bilo to potencialnim lastnikom pomembno, ampak inženirji pri Bentleyu so v prezentacijo modela zapisali tudi, da je mulsanne speed 13 odstotkov bolj ekonomičen kot standardni mulsanne, kljub temu pa ne gre pričakovati rekordne ekonomičnosti, saj znaša povprečna poraba, kot jo navaja tovarna 14,6-litrov, pričakovati pa je, da se bo poraba gibala okoli 20-ice.

Hitrega mulsanna je na zunaj mogoče prepoznati po v temnejši odtenek sive barve odet “radiator grille”, odbijača pa še nekoliko agresivneje grizeta proti asfaltu. Aresivnejša je tudi podoba stranskih “škrg”, tako prednja kot zadnja svetila pa so dobila še nekoliko temnejše ozadje. Za palec večja so tudi platišča, ki po novem merijo kar 21-palcev, dobila pa so tudi finiš podoben tistemu pri prej omenjeni maski motorja.

Na zadku pa se bohoti še nekoliko večji par dvojnih izpušnih cevi s prav tako temnejšim sivim premazom kot pri standardnem mulsannu. Ne manjkajo pa niti posebne značke o različici na boku vozila.

Znotraj je speed dobil posebno dvobarvno kombinacijo usnjenega oblazinjenja, ki obkroža praktično vse kar je mogoče, poseben pa je tudi zaključni šiv. Zaključki iz klavirske črnine se dopolnjujejo z vstavki iz karbonskih vlaken. Poleg tega je “hitri” mulsanne dobil tudi prilagodljivo zračno športno vzmetenje in krmiljenje.

Kupcem bo na voljo že to zimo v eni od štirih novih karoserijskih barv, cena pa do premiere v Parizu ostaja skrbno varovana skrivnost.

Odpri galerijo

Eni pišejo opere, drugi jih izdelujejo. Najbolj prestižni avtodomi in počitniške prikolice Mercedes-C63-AMG-6 Mercedes-Benz C63 AMG – Mercedes vrgel rokavico nazaj BMW in njegovemu M3 Ford-S-MAX-5 Ford S-max – začetnik športnih enoprostorcev pripravljen na drugi krog Renault espace Renault espace – začetnik segmenta enoprostorcev po novem crossover · ·