benedict-redgrove-behind-the-scenes-concept-cars-bertone-designboom-01
Utrip mesta · mobilno

Italijanski oblikovalski studio Bertone je vsakemu avtomobilskemu entuzijastu dobro poznan, saj so bili v njem v preteklih desetletjih odgovorni za številne kultne avtomobilske ikone kot so: lamborghinija miura in countach, alfa romeo GT, citroene BX, ZX, XM in xantia, fiata ritmo in punto cabrio in še bi lahko naštevali.

Angleški fotograf Benedict Redgrove pa je sedaj v kolažu fotografij omogočil vpogled v skrivnosten svet študijskega oblikovalskega studia Bertone, ki je razodel nekaj še nevidenih oziroma manj znanih oblikovalskih študij izpred nekaj desetletij.

PREBERITE ŠE: Vector W8 twin turbo – strah in trepet lambotov in ferarrijev

Bertonejev oblikovalski studio je vseskozi znan po iskanju navdiha iz sveta geometrije, arhitekture in inženirstva, njegovi razpoznavni znaki pa so ostre linije in zelo nekonvencionalne oblike. Redgrove je v fotogaleriji tako ujel nekaj najbolj radikalnih oblikovalskih študij 60- in 70-ih let prejšnjega stoletja, znamk Lancia, Alfa Romeo in Lamborghini, ki njegovo poslanstvo razlagajo do potankosti.

Redgrovu je bilo omogočeno, da avtomobilske študije premika po prostorih oblikovalskega studija, s čimer je posnel serijo fotografij primernih za koledar, fotogalerija pa najbolje prikazuje bertonejeve “odštekane” študije in takratni oblikovalski slog. Redgrove se je osredotočil tudi na določene posebne podrobnosti študijskih modelov, kakor tudi interier, ki prikazujejo takratno pojmovanje modernosti in prestiža.

1970 lancia stratos zero conceptOdpri galerijo
2015 Skoda Fabia Škoda fabia – češki polo, ki želi biti po novem boljši od “originala” unsw_solar_sunswift_record_run Avstralski študentje naredili električno vozilo, ki prekaša Teslo S IMG_0657 Test: Citroën C5 CrossTourer – Gospod iz Toskane Saleen1 Saleen foursixteen – najbolj zmogljiva, a še vedno EKO, tesla do sedaj ·