Besede, ki zarežejo v srce: to boš slišala, ko bo s teboj manipuliral
V zraku · odnosi

Če že nekaj časa razmišljate o tem, da vas partner izigrava, si preberite, katere stavke boste slišali, ko z vami manipuliral – takšnme besede močno zarežejo v srce.

V razmerjih, v katerih je prisotno ljubosumje, hitro pride tudi do manipulacije. Če vas na prvi pogled krasen partner pogosto čustveno zmede in prepriča v stvari, v katere sicer ne verjamete in jih nikoli ne bi naredili, ste verjetno v razmerju z manipulatorjem.

Verjetnost, da ste kakšnega od teh stavkov že slišali, je velika, zato bodite naslednjič pozorni na izgovorjene besede in se takrat odzovite drugače kot sicer.

1. “Pretiravaš in preveč analiziraš.”

Če vaš partner namerno izziva v vas negativna čustva, nato pa zatrjuje, da ni storil nič narobe, ste lahko prepričani, da ne pretiravate. Manipulator vas bo prepričal, da začnete dvomiti v svojo intuicijo, namerno pa se bo vedel tako, da boste dvomili vas, nato pa vas bo zaradi vaših dvomov kritiziral.

2. “Sovražim, ko dramatiziraš.”

Vsakič, ko mu želite zaupati svoja čustva, skrbi in težave, ki so povezane tudi z njim, bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da se boste zaradi tega počutili zelo slabo. Isto bo naredil tudi takrat, ko se boste odzvali na njegovo grdo obnašanje. Manipulator se ne želi spremeniti. Prisilil vas bo v to, da naredi tisto, kar vam bo naročil. Večno bo igral žrtev, tudi v situacijah, ko je naredil napako in je kriv.

3. “Preobčutljiva si.”

Manipulator se vam bo zelo posvečal in skrbel za vas, nato pa se bo začelo ignoriranje in zavračanje. Ker boste nesrečni, mu boste to tudi pokazali, on pa vas bo zaradi tega kritiziral in obtoževal, da ste preveč občutljivi in imate previsoka pričakovanja.

4. “Vse razumeš narobe.”

V vsakem razmerju obstajajo nesporazumi, vendar ga manipulator namerno ustvarja. Namerno vas bodo izzival, nato pa vas bo obtožili za to, da je spor tudi nastal.

5. “Nora si.”

Ko boste končno ugotovili, da manipulira z vami in bo manipulator zaznal, da veste, kakšno igro igra, vas bo žalil na vse možne načine. Prisilil vas bo v to, da podvomite v svoj razum. Rekel vam bo, da ste nori in ljubosumni le zato, da nehate dvomiti v tisto, kar je dejansko resnica.


“Zaupaj in odpusti” je njihovo vodilo številka ena. 10 temeljnih pravil srečnih parov shutterstock_1052789693 Ko partner ne pospravlja za sabo: le eno stvar lahko narediš in bo bolje Ključna vedenja, ki ti izdajo, ali si ob iskreni ali neiskreni osebi Ključna vedenja, ki ti izdajo, ali si ob iskreni ali neiskreni osebi Če ti simpatija zastavi ta štiri vprašanja, je prepričan si prava zanj. Če ti simpatija zastavi ta tri vprašanja, ve, da si TI tista prava · · · ·