Porky Hefer
V zraku · buzz buzz

Pri izbiri sedeža je udobnost na prvem mestu, če pa ste ljubitelji ekstravagance, je potem počivanje v objemu teh prikupnih živali pika na i.

Na Design Miami/Basel 2018 je afriški umetnik Porky Hefer predstavil serijo sedežev, ki prikazujejo različne ogrožene živalske vrste – te velike skulpture so okolju prijazne, saj so narejene iz recikliranih materialov in s tradicionalnimi ročnimi tehnikami izdelovanja. Avtorju se zdi pomembno, da prikaže, kakšne lepote so ljudje sposobni narediti z lastnimi rokami in ne z destruktivno množično proizvodnjo, ki jo tehnologija uvaja v sodobno potrošniško družbo.

Vsak sedež je izdelan iz okolju prijaznih materialov, ki so jih obrtniki izdelovali ročno v Cape Townu. Hefer je tesno sodeloval z Ronelom Jordaanom, s katerim sta ta velika bitja spravila v tekstilne skulpture, ki so kvačkane, šivane in vezene z edinstvenimi okrasi.

V seriji zanimivih sedežev je mogoče najti orangutana, lenivca, polarnega medveda, belega kita in belega morskega psa.

Serija sedežev bo na prodaj v omejeni izdaji, pri čemer bo 25 % prihodkov od prodaje namenjenih programu za ohranjanje prostoživečih živali.

Galerija slik – Sedeži v obliki ogroženih živalskih vrst

Porky Hefer Odpri galerijo
Grozovita resnica o kuhinjskih krpah. To je grozovita resnica o tvojih kuhinjskih krpah Vesoljska postaja Axiom Space Vesoljska postaja Axiom Space bo nasledila Mednarodno vesoljsko postajo Ženske, ki se ličijo, so plačane več (glede na raziskavo). Ženske, ki se ličijo, so plačane več (glede na raziskavo) shutterstock_381337633 Teh 10 skrivnosti še danes ni razvozlanih · ·