2019_Big_Nugget_Concept
Utrip mesta · mobilno

Ford je na salonu opreme in vozil za kampiranje 2019 Caravan Salon v nemškem Düsseldorfu predstavil vizijo večjega člana družine Nugget – še bolj vsestransko, prostorno in praktično konceptno izvedbo Big Nugget.

Konceptni bivalnik Big Nugget so pri Fordu ustvarili v sodelovanju s specialisti za bivalnike Westfalia, kjer so razvili tudi ‘običajnega’ Nuggeta. Osnova šestmetrskega Big Nuggeta je Ford Transit z dolgo medosno razdaljo in povišano streho, v notranjosti pa nudi 13 kubičnih metrov prostora in več kot dva metra stojne višine.

S štirimi jasno določenimi funkcionalnimi območji konceptni Big Nugget v celoti izkoristi dodatni prostor. V sprednjem delu je možno voznikov in sovoznikov sedež zavrteti, da je na voljo prostorna in udobna ‘dnevna soba’ in jedilnica. Sredi vozila je ločena kopalnica s povsem integriranim straniščem, umivalnikom in prho. Ob njej je praktična kuhinja z dvema plinskima kuhalnikoma, velikim pomivalnim koritom in 70-litrskim hladilnikom. V zadnjem delu je spalnica, v kateri lahko na počez po vozilu postavljeni dva metra dolgi postelji spita dva odrasla potnika. S prerazporeditvijo opreme v dnevni sobi lahko tam spita še dva potnika.

Fordov bivalnik Nugget bo zdaj na voljo v širši paleti držav, vključno z Avstrijo, Belgijo, Italijo, Švico in Veliko Britanijo, na začetku pa so ga lahko naročili samo kupci v Nemčiji.


PEUGEOT_3008PHEV_HY4_1809PB_002 Peugeot 3008 GT Hybrid4: moč priključne hibridne tehnologije Električni skiro Kia E-skiro Kia: električni skiro z dosegom 20 km Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé: zapeljiv coupe dobil novo nadaljevanje BMW X6 Vantablack BMW X6 Vantablack: najbolj črn avtomobil na svetu ·