BlackBerry Motion – brez tipkovnice in brutalno baterijo
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Se spomnite malo večjih telefonov z računalniško tipkovnico na spodnji polovici, ki je malo večjim prstom včasih delala kar precej preglavic? BlackBerry je še ne pred kratkim nosil zastavo med telefoni, zdaj sicer temu ni več tako, a še vedno z inovativnimi rešitvami iščejo svoj prostor pod soncem. Z novim modelom BlackBerry Motion bodo nedvomno poskrbeli, da jih ne bomo še tako hitro pozabili.

Pametni telefon BlackBerry Motion je skoraj v celoti model KEYone, le da so mu ‘slekli’ tipkovnico.

Namesto nje zdaj skoraj celotno prednjo stran zavzema 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo 1080p. Poganja ga procesor Snapdragon 625, ima 4 gigabajte spomina, 32 gigabajtov prostora za shranjevanje (s kartico microSd lahko pridobite še slabih 170 gigabajtov) in kamero z 12 megapiksli, ki se nahaja na hrbtni strani. Na prednji strani je še vedno bralnik prstnih odtisov. Poznavalci bi te lastnosti najbrž uvrstili v srednji kategorijo. A ne tako hitro. Motion je odporen na vodo s certifikatom IP67 in ‘obdarjen’ z baterijo, ki premore kar 4000 miliamperov in je podprta s funkcijo Quick Charge 3.0. No, to zagotovo ni srednja kategorija. Operacije boste lahko izvajali na Androidu 7.1, prav tako pa ne izostajajo aplikacije za visoko varnost, kar se za poslovni telefon tudi spodobi.

Kdaj bo BlackBerry Motion prišel na prodajne police, še ni povsem znano, se pa šušlja, da naj bi se cena vrtela okoli 400 evrov.

Galerija: BlackBerry Motion – brez tipkovnice in brutalno baterijo

BlackBerry Motion – brez tipkovnice in brutalno baterijoOdpri galerijo

cover-googlepixel2 Google Pixel 2 in Pixel 2 XL – najboljša telefona letošnjega leta? 1000-500-citymagazine-cover (4) Najboljši pametni telefoni 2017 post4 9 lastnosti generacije milenijcev, ki jih upoštevajte pri izbiri telefona lux-iphone-x-2 Najbolj smešna različica iPhona X je tu · · · ·