BMW-2-Series-Convertible-M235i-04
Utrip mesta · mobilno

BMW je na lanskoletni premieri serije 2 coupe napovedal, da letos ponudbo tega modela obogatila še kabrio različica, ki bo tako kot predhodnik – serija1 cabrio ohranila izročilo platnene pomične strehe. Odpiranje in zapiranje pa bo tako kot prej možno med vožnjo do hitrosti 50 km/h. Na voljo štirje motorji in dva menjalnika, prihodnje leto pa tudi xDrive.

Glede na predhodnika se je model v dolžino potegnil za 72 milimetrov in 26 v širino, medosna razdalja pa je prav tako pridobila in sicer 30 mm. Prostornejši po novem je tudi prtljažnik, ki zmore pospraviti za 280 litrov prtljage, ko je streha pospravljena in 335 litrov, ko je streha razprta. To pa je 30 litrov več kot prej.

V paleti motorjev bodo sprva trije bencinci (220i, 228i in M235i) in eden dizelski motor (220d), v kombinaciji z znanima šest stopenjskim ročnim menjalnikom ali osemstopenjsko avtomatiko steptronic, tekom prihodnjega leta pa bodo ponudbo podkrepile še različice z xDrive pogonom.

Poleg ostalega je del serijske opreme serije2 cabrio sistem prilagodljive vozne dinamike z znanimi štirimi načini nastavitev odzivnosti motorja in ostalih parametrov vozila, v primerjavi s predhodnikom pa bo novinec imel tudi občutno več napredne tehnike, ki bo na voljo proti doplačilu.

Kupci pa se bodo lahko odločili in posegli tudi po paketu sport line (ki bo pomenil 18-palčno obutev, športno podvozje in vzmetenje in bolj športno notranjost) ter M sport paketu, ki bo bogatejši za aero body kit, 10 milimetrov nižje podvozje, 18-palčna M platišča, pragove z M logotipom in športna prednja sedeža ter M športni volan. Opcija pri tem bo tudi posebna in značilna Estoril modra barva.

Serija2 cabrio bo v salone uradno zapeljala marca prihodnje leto, cene pa se bodo na domačem trgu pričele pri 35.350 evrih, kar pomeni, da bo tam 5.550 evrov dražja od kupejevskega bratca.

Odpri galerijo

Mercedes-AMG-GT-Carscoops53 Mercedes AMG GT – Športnik z ambicijami pravih Gran Turismo kupejev DSC_0847 Toyota aygo – kliči X za xtravaganco cover-b-class Novi razred B – Mercedesova zvezda v razredu družinskih enoprostorcev IMG_2551 Mercedes-Benz razred V – Dnevna soba, pisarna in studio na kolesih ·