Tudi vašo službo ogroža robot?
V zraku · buzz buzz

Ko se takole muzamo robotom, ki nam pomagajo pri marsikaterem dnevnem opravilu in prevzemajo vse več nalog- kar je sicer super, saj nam olajšajo delo in prihranijo čas- pa ne prepoznamo, da za tem dobrikanjem stoji ”zloben” načrt. Zato se ne čuditi, če se boste nekega dne zbudili in na vašem delovnem mestu našli robota. Preverite, kakšna je verjetnost, da bo vašo službo v prihodnosti prevzel robot.

Danes se večina ljudi boji za svojo službo, a če grožnja prihaja predvsem s strani gospodarske krize, zna v prihodnosti glavna pretnja za vaše delovno mesto prihajati od robotov oziroma računalnikov, ki iz dneva v dan na svoja pleča prevzemajo nove in nove (človeške) naloge. In najsi še tako poudarjate prednosti in koristi tehnologije, imajo za veliko ročnih delavce vse bolj inteligentni stroji negativen učinek, z rastjo njihove praktičnosti pa jih je lahko upravičeno strah za službe.

Da se prepričate ali bo vaše delovno mesto prestalo test časa, so na spletni strani npr.org pripravili izračuna kakšna je verjetnost, da boste v prihodnosti zamenjani z umetno inteligenco in ali je čas, da se prekvalificirate.

PREBERITE ŠE: Dekle s sanjsko službo – potuje po svetu in išče najlepše kraje za zaljubljene

Če ste zaposleni v zdravstvu, potem se vam za službo, vsaj kar se tiče grožnje s strani robotov, ni za bati, saj je možnost, da v bitki človek proti robotu zmaga slednji zgolj 0,4 odstotna. Nizko ”listi za odstrel” so tudi arhitekti in inženirji, prav tako pisatelji. Druge službe nimajo take sreče. Predvsem tistim, ki opravljajo pomožna oziroma sekundarna administrativna dela se močno maje pozicija, saj je verjetnost, da jih zamenja robot kar 97 odstotna. Slabo se piše tudi natakarjem in natakaricam. Preverite, ali bo tudi vašo pozicija nekoč prevzel robot.

Koš dosežen z največje višine. How Ridiculous: koš iz neverjetnih 126,5 metrov višine PicMonkey Collage Izbor zabavnih ponesrečenih rojstnodnevnih tort PicMonkey Collage Najbogatejši slavni pari leta 2015 Znane blagovne znamke in njihova čudaška originalna imena. Znane blagovne znamke, ki so imele prvotno čudaška imena · ·