toa-heftiba-E9B0JN25RRo-unsplash
V zraku · odnosi

Samske osebe, ki se počutijo osamljeno, vedo, da nimajo več moči, da bi se vsak dan spraševale kdo se je proti njim zarotil, da ne morejo najti sorodne duše. Pred družbo igrajo, da je samsko življenje njihov izbor, med štirimi stenami pa trpijo, ker so osamljeni. In nihče si tega ne zasluži.

Če ste samski in se počutite osamljeno, vam verjetno ni lahko, a imejte v tolažbo dejstvo, da je čisto vsaka oseba imela podobno izkušnjo. In večina je govorila, da je samsko življenje njihov izbor – vsaj tako so mislili –, a so naposled spoznali, da jih je OSAMLJENOST dobila v svoje kremplje.

Resnica o samskem življenju je za vas v tem trenutku morda boleča, a vam lahko pomaga – naredite nekatere spremembe in bodo ljudje začeli drugače gledati na vas. Morda boste kmalu tudi vi našli svojo srečo! Do takrat pa delajte na sebi!

Boleča resnica o samskem življenju, o kateri so vsi tiho:

Niste več pomembni.

Samsko življenje je sinonim za ednino. Zavedate se, da na koncu dneva nimate osebe, s katero bi se pogovorili o vseh stvareh, ki so se vam zgodile. Nimate osebe, ki bi vam prisluhnila in ste ji pripravljeni povedati čisto vse. Vaši prijatelji so morda v srečni zvezi, so poročeni ali imajo otoke, zato niste več pomemben del njihovega življenja in se počutite, kot da jim jemljete čas. Želite si le, da vas nekdo posluša z zanimanjem.

Dotikanje

Pari imajo intimne trenutke, ki so za oči javnosti ali le za štiri stene. Osamljene osebe si tudi želijo, da bi začutile dotik druge, njim pomembne osebe. Zdi se, da živimo v času, ko so pristni medčloveški stiki nekaj povsem tujega. Manko tega prijetnega občutka vpliva na to, da pozabite, kako je, ko se vas dotakne človek.

Ljubosumni ste.

Ljubosumje gotovo ni stvar, s katero bi se pohvalili. Včasih ne morete nadzorovati svojih čustev, četudi si rečete, da jih boste. Verjetno se vam zdi, da so čisto vsi okoli vas v srečni zvezi, le vi niste uspeli najti sorodne duše. Objave na družbenih omrežjih drugih vas spravijo v obup, ker se zavedate, da vas doma čaka le prazna postelja, drugi pa ‘uživajo’.

Težko vam je, ker vidite, da se vsi vaši prijatelji počasi zbližujejo z nekom. Ljudje, ki jih ne poznate, so tudi v zvezi. Zdi se vam, da je celotna kultura osredotočena na ljubezen in iskanje sorodne duše. In vsem to uspeva!

Tretja oseba

Kamorkoli se boste odpravili s skupino ljudi, se boste počutili kot tretje kolo. Vaši prijatelji vas morda vabijo na pijače in kosila, ker ne želijo, da se počutite osamljeno. Zavedate se, da ste samski in nimate kaj početi z ljudmi, ki tvorijo ‘dvojico’. Včasih si želite, da ste vi tisti, ki ste v ospredju in ne vedno nekdo, ki drži svečo.

Pomembno vlogo ima tudi družina – jasno je, da se boste lahko vedno obrnili na starše, brate in sestre, a partnerska vez ni isto kot družinska vez. Ljubezen je nekaj povsem drugačnega.

Ni vse tako popolno.

Verjetno mislite, da je sosedova trava bolj zelena od vaše. Nekje globoko v sebi se zavedate, da to ni res. Vsem okoli sebe boste zatrjevali, da je samsko življenje isto kot svoboda.

Samsko življenje ni vaš izbor. Za to, da nimate partnerja, se sicer lahko odločite, da se počutite osamljeno, pa ne. Konec koncev si nihče ne želi biti sam in se počutiti prazno.


Za vse moške: to so situacije, ko greste svoji dragi najbolj na živce Za vse moške: to so situacije, ko greste svoji dragi najbolj na živce shutterstock_1187675779 Zlat nasvet, ki vedno deluje: kdaj in kako prvič poljubiti simpatijo! Srčna babi razkriva - Vsi imamo nekaj radi_FEB 2019 (1) Na spletu se je pojavilo to srčno sporočilo! Ste ga že videli? Ne delaj panike: 7 normalnih stvari, zaradi katerih se prepirajo vsi pari Ne delaj panike: 7 normalnih stvari, zaradi katerih se prepirajo vsi pari