Foto: Tahiti.intercontinental
Utrip mesta · destinacija

Bora Bora Intercontinental resort je prostor, kjer gresta narava in prestiž z roko v roki. Rajsko hotelsko naselje namreč velja za ekološko najbolj osveščeno na svetu.

Pri prestižni življenjskostilni reviji Global Traveller so pred kratkim podelili nagrade najboljšim počitniškim destinacijam. Med njimi je bila tudi nagrada za ekološko ozaveščenost, ki jo je prejel Bora Bora Intercontinental resort. Hotelsko naselje je popolnoma predano skrbi za okolje, saj je med drugim prvo, ki uporablja okolju prijazen sistem za hlajenje prostorov.

Hladno vodo, ki se pretaka po ceveh hladilnega sistema, črpajo globoko iz morja, kar omogoča naravi prijazno hlajenje, ki ne prozivaja škodljivih plinov in prihrani kar 90 odstotkov električne energije. Resort sestavlja 80 luksuznih vil na vodi, dve restavraciji in kapelica s steklenim dnom, v kateri lahko dahnemo najbolj romantični “da” našega življenja.

PREBERITE ŠE: Top eko resorti

Odpri galerijo
Foto: Hi consumption 12 razkošnih počitniških “spotov” nad vodo, ki jih morate obiskati Procida, Italy. Neverjetne destinacije, za katere je slišal le redkokdo Foto: Designrulz Če želimo doživeti nebesa na zemlji, obiščimo Constance Ephélia Resort North Yorkshire Moors parna železnica  Foto: Wikimedia Najlepša potovanja z vlakom · ·