Bose Frames: ko sončna očala postanejo slušalke.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Bose je lani zvočna gonilnika vgradil v ogrlico, a se ideja ni prijela, zato je letos poskusil še enkrat. Vgradil jih je v sončna očala Bose Frames.

Pri Bose Frames sončnih očalih je položaj gonilnikov boljši kot pri ogrlici, saj so na koncu obeh ročk nad ušesoma. Verjetno bi bilo bolje, če bi zvočnika (v obliki čepkov) bila potisnjena v ušesna kanala, ampak tudi tak način je primeren za poslušanje glasbe. Ker sta kanala prosta, uporabnik ni ‘izoliran’ od šumov iz okolice.

Sicer Bose Frames ščitijo pred sončnimi žarki, saj zaustavijo 99 odstotkov škodljive UVA in UVB svetlobe. Na voljo sta v dveh oblikah – pri eni so leče bliže krogu, pri drugi pa manj.

V očala je vgrajen tudi vmesnik Bluetooth za povezavo z mobilno napravo, ki pa je lahko oddaljena največ deset metrov, pa tudi mikrofon, ki poskrbi za brezročne telefonske pogovore in glasovno upravljanje predvajanja glasbe.

V okvirju je tudi baterija, ki naj bi zdržala do tri in pol ure predvajanja glasbe. Žal pa očala niso najbolje zaščitena pred vodo. Pot jih sicer ne bo uničil, jim bo pa do živega prišla nepričakovana poletna ploha.

Galerija slik – Bose Frames

Bose FramesOdpri galerijo

ecgdjiosmopocketd8f731ee38fa42f39ff637ce5ed6db23_871915_manual DJI OSMO Pocket: miniaturna kamera z umirjevalnikom slike Crosley CT100: podoživite glasbo prejšnjega stoletja z ikoničnim retro kasetofonom. Crosley CT100: podoživite glasbo prejšnjega stoletja z ikoničnim retro kasetofonom Archon: nevidni brezžični polnilec, ki lovi tudi skozi mizo Archon: nevidni brezžični polnilnik, ki lovi tudi skozi mizo 985b4cb16debf64d7b0f900342d1edf2_original UNAGI: najboljši zložljivi električni skiro, ki je obnorel svet · · ·