Brskalnik Microsoft Edge
V zraku · tehnologija

Brskalnik Internet Explorer je zgodovina. No, vsaj kar se tiče bodočih operacijskih sistemom Windows, saj mu že nekaj časa napovedujejo naslednika. Ta se je v poskusni različici Windowsov 10 predstavljal kot Spartan, zdaj pa je Microsoft razkril uradno ime- Microsoft Edge. Postal bo uradni spletni brskalnik prihajajočega operacijskega sistema Okna 10.

Brskalnik Internet Explorer je kot tista TV serija, ki je bila nekaj časa odlična, pa so jo razpotegnili čez preveč sezon in smo bili na koncu vsi veseli, da jo je konec. Ja, Internet Explorer ni bil več priljubljen in Microsoft je delal na tem, da uporabnikom ponudi nekaj novega, nekaj boljšega, nekaj, kar ne bo tarča posmeha. Uporabniki poskusne različice Windows 10 novost že poznajo pod imenom Spartan, zdaj pa ima tudi uradno ime- Edge. Brskalnik se za razliko od prehodnika z vodilnima brskalnikoma Google Chrome in Mozzila Firefox kosa kot 300 Špartancev v Termopilah z vojsko Kserksa.

PREBERITE ŠE: Microsoft: Windows 10 bodo brezplačni

Microsoft brskalnika Microsoft Edge ni postavil na ”pogorišču” Internet Explorerja. Ima namreč povsem nove temelje s katerimi bo kos izzivu časa. Uporabljati ga bo možno na osebnih računalnikih, na pametnih telefonih (tu ima Microsoft v primerjavi z mobilniki z Googlovim operacijskim sistemom Android ali Applovim sistemom iOS zanemarljiv delež), na tablicah in na drugih nosljivih napravah na katerih bodo nameščena Okna 10. Kar se tiče pogona je na ravni konkurence in je lahko pri določenih nalogah tudi do dvakrat hitrejši od najnovejše verzije Explorerja. Če pogledamo še grafični vmesnik, ta pretirano ne odstopa od konkurence (glej zavihke).

Med novosti prištevamo možnost vnosa podatkov s prstom ali digitalnim pisalom ter vnos iskalnih pojmom s pomočjo glasu. Vseprisotna bo digitalna asistenka Cortana,  ki bo spremljala vsebine in predlagali stvari glede na naše želje, iskalne navade in lokacijo. Dobrodošel torej, Microsoft Edge.

Google postaja naš suženj. Evolucija Googlovega brskalnika ali kako Google postaja naš suženj Sonyjeva aplikacija Touchless Shutter za samodejno proženje fotoaparata z miganjem roke. Touchless Shutter: Sony z aplikacijo za fotoaparat, ki samodejno sproži, ko pomigamo z roko The Unstainable Hit na Kickstarterju – The Unstainable, bela ženska srajca, ki jo je nemogoče umazati cover-tesla-batery Tesla z baterijami, ki hranijo sončno energijo in bodo spremenile tok zgodovine