BSB-piano-instrument-designboom-FB
V zraku · dizajn

Ali si predstavljate, kako je videti glasbilo, sestavljeno iz 20 različnih instrumentov? Prepuščamo vas ukrajinskemu bandu Brunettes Shoot Blondes, ki je dokazal, da človeška ustvarjalnost ne pozna meja.

Ukrajinski indie-rock band Brunettes Shoot Blondes je konec januarja letos izdal pesem Houston, ki je kmalu obkrožila družbeno omrežje YouTube. V videospotu smo tako spoznali mladeniča, ki glasbo ustvarjata na edinstvenem mehanskem glasbilu, ki združuje kar 20 različnih instrumentov.

Andrew Kovaliov, frontman glasbene skupine Brunettes Shoot Blondes, je pojasnil, da se je zgodba začela z idejo, da bi skupino novo pesem zaigrala na posebno glasbilo, kakršnega si doslej nihče ni mogel niti predstavljati.

S pomočjo inženirjev je glasbenikom v ohišju mogočnega klavirja uspelo združiti celo vrsto instrumentov, kot so tamburin, violina, čelo, boben in drugi. Ekipa je za izpeljavo celotnega projekta porabila kar 3 leta. Pred kratkim je objavila še videoposnetek, ki nazorno prikazuje, kako inovativno glasbilo pravzaprav deluje.

Galerija: Brunettes Shoot Blondes, Houston

Brunettes Shoot Blondes: HoustonOdpri galerijo

TOP 7: najboljše stekleničke za vodo 2019 TOP 7: najboljše stekleničke za vodo 2019 nendo_1010_20190603_012 Buckle: ura, ki se požvižga na tradicionalno načelo oblikovanja IKEA ROGNAN: ultrašik robotsko zložljivo pohištvo za majhne prostore IKEA ROGNAN: ultrašik robotsko zložljivo pohištvo za majhne prostore Compass Pools Infinity London Compass Pools Infinity London: prvi neskončen nebeški bazen nad Londonom ·