56350862_280604439527901_834634902652138768_n
Utrip mesta · dom

Da so oblikovalci avtomobilske industrije dejavni na oblikovno in z dizajnom prežetimi področji je že dobro uveljavljena praksa. V te vode se je podal tudi Bugatti, ki pa ima že kar dolgo tradicijo oblikovanja, ki je starejša od izdelovanja avtomobilov.

Partnerstvo, med znamko Bugatti in Luxury Living Group, je pripeljalo do tega, da bomo lahko navdušujoč dizajn francoskega izdelovalca avtomobilov, občudovali tudi v hiši in ne le izven nje. Bugatti Home Collection predstavlja prestižno oblikovane kose pohištva, kot so stoli, zofe, mize in celo postelja, ki jo je navdahnil sam Bugatti Chiron. Najopaznejši kos v novi linije je zagotovo stol z imenom Cobra. Dizajn zanj je že v letu 1902 naredil Carlo Bugatti, notranji oblikovalec in oče ustanovitelja avtomobilskega podjetja Ettore Bugattija. Moderna različica se ne razlikuje kaj dosti od originalne idejne zasnove, le stanjšali so ga, da pride do izraza nova oblikovna dinamika. Naredili bodo zgolj 110 stolov posebne edicije, ki so odeti v belo in modro barvo, na njem pa najdemo še logotip “110 Ans Bugatti”, ki obeležuje 110 letnico podjetja Bugatti.

Stol Cobra seveda ni edini izdelek, ki ga je navdahnil najaktualnejši hiperšportnik iz Molsheima, Bugatti Chiron. Celotna zbirka nosi podpis oblikovalcev Carla Colomba in Toana Nguyena, njun dizajn pa v sebi združuje tehnologijo, stil in prestiž. Ekskluzivno usnje, marmor ter mehka in tehnološko izpopolnjena tkanina sta jima omogočila, da sta med seboj združila luksuz in tehnologijo. Navsezadnje imajo stranke tako ene, kot druge veje Bugattija rade luksuz in prestiž. Tako niti ni važno, ali sedijo v novem Bugattiju, ali na novi Bugattijevi zofi. Občutek mora biti v obeh primerih enako luksuzen.

V teh dneh je potekal pohištveni sejem v Milanu in ravno tam se je pokazala najaktualnejša edicija Bugatti Home Colection. Predstavili so že omenjen stol Cobra, poleg tega pa še zofo Chiron, naslanjač Chiron, ležalnik Chiron Dormeuse, poseben stol Vitesse, klubsko mizico Marguerite in stilske vaze Legacy. Nekaj izdelkov vam predstavljamo v spodnji galeriji, poleg tega pa smo vam pripravili še nekaj brezčasnih kosov iz prejšnjih edicij Bugatti Home Collection.

Galerija: Bugatti Home Collection

Naslanjač ChironOdpri galerijo

Velika noč: top trik za barvanje jajc s prtički Velika noč: top trik za barvanje jajc s prtički shutterstock_432817423 Daniel James Housewares: s tem aparatom boš postal mojster domačega kebaba Screen Shot 2019-04-10 at 08.26.53 2 Velika noč: trik za sijoča in najlepša velikonočna jajca shutterstock_789250237 Velika noč: ustvarjalne ideje za okrasitev doma in pirhov ·