Byton K-byte Concept
Utrip mesta · mobilno

Pri Bytonu so enkrat že presenetili, ko so nam predstavili konceptni M-byte SUV. Navdušil je z drugačnim pristopom k dizajnu, podjetje pa je ob tem omenjalo, da ima še velike načrte. In res jih ima. Na azijskem sejmu CES je Byton predstavil nov koncept limuzine Byton K-byte.

Konceptna limuzina Byton K-byte ima prav tako presunljiv dizajn, a se njen marketinški potencial vendarle skriva v njeni notranjosti. A tokrat ne govorimo o motorju, temveč o centralnem računalniku in osrednjem zaslonu, ki sta povezana z več naprednimi senzorji, ki so integrirani v sam dizajn avtomobila. Kar ne preseneča, saj se je Byton povezal s podjetjem Aurora, s katerim skupaj razvijajo program avtonomne vožnje L4 oziroma četrte stopnje.

Danes imamo v avtomobilih tako imenovano drugo stopnjo avtonomne vožnje, četrta stopnja pa se definira kot avtonomna vožnja, pri kateri avtomobil vozi povsem sam, voznik pa prevzame nadzor nad avtomobilom, ko to sam želi. To pomeni, da za vožnjo avtomobil ne bomo potrebovali nič drugega, kot da vanj vnesemo končni cilj svoje poti. Predvideva se, da bo imela tudi limuzina sistem za prepoznavanje voznikovega obraza, kar so oglaševali že pri predstavitvi SUV-ja.

V tem trenutku imamo na voljo le računalniške skice avtomobila, na katerih se vendarle vidi svojevrsten dizajn in kopica različnih senzorjev. Opazimo lahko, da se je C-stebriček pomaknil popolnoma nazaj, kar bo omogočilo uporabnikom nemoteno opazovanje okolice. Ni več daleč čas, ko avtomobili ne bodo več avtomobili, temveč ‘dnevna soba’ ali ‘pisarna’ na kolesih.

Galerija slik: Byton K-byte Concept

Byton K-byte ConceptOdpri galerijo

Mazu 52HT Jahta Mazu 52HT: na zunaj špartanska, znotraj pa nekaj popolnoma drugega Audi Q7 10 najbolj zanimiv SUV-jev ta hip SolarStratos Prihaja prvo komercialno letalo na sončni pogon! Alpen Bike Capsule Alpen Bike Capsule: varno zavetje za vaše kolo · · · ·