ezgif.com-webp-to-jpg (1)
Koronavirus · V zraku · tehnologija

Japonci nas spet navdušujejo! Tokrat s pametno zaščitno masko C-mask, ki govor pretvori v besedilo, zraven pa še prevaja v osem jezikov!

Med številnimi spremembami, ki jih prinaša pandemija Covida-19, je nošenje zaščitne maske tisto, kar je bilo s strani dizajnerjev in podjetij po vsem svetu deležno največje pozornosti. V preteklih mesecih smo lahko videli različne predloge, med drugim prozorne maske in pa maske iz biorazgradljivih materialov, ki so ustvarjene z mislijo na boljši jutri. No, zdaj pa smo dobili tudi masko, ki se lahko poveže na internet!

C-mask je nova zaščitna maska, ki prihaja iz japonskega zagonskega Donut Robotics. Posname lahko pogovore, jih s pomočjo Bluetootha spremeni v besedilna sporočila, zraven pa prevede japonščino v osem drugih jezikov: angleščino, kitajščino, francoščino, korejščino, tajščino, indonezijščino, španščino in vietnamščino. Lahko se uporabi tudi za upravljanje klicev ali pa za povečanje jakosti uporabnikovega glasu, kar je zelo koristno, saj lahko ravno nošenje zaščitne maske včasih ovira naš govor.

Pri Donut Robotics so tako na novo definirali obrazno masko s tem, ko so ji dodali povezljivost z internetom, ji vgradili ojačevalnik glasu in pa prevajalnik. Masko si bodo uporabniki preprosto poveznili čez obraz in jo na pametno napravo povezali s posebno aplikacijo. Podjetje trenutno zbira sredstva na “japonskem kickstarterju”, na platformi Fundinno, kjer so zaenkrat zbrali že več kot 260 tisoč evrov. Maske bodo naj bi bile letos septembra najprej na prodaj na Japonskem po ceni okoli 37 evrov. Podjetje pa želi svojo inovacijo razširiti po celem svetu, tudi v Evropo!

cover-transaprent mask Revolucionarne prozorne zaščitne maske, s katerimi bo vse lažje! To so HelloMasks! shutterstock_1504807865 Psihologi odkrivajo: tako samoizolacija vpliva na tvoje spanje in sanje! 737835_fructal Fructal doniral etilni alkohol za pripravo razkužil shutterstock_1175963566 10 zabavnih predlogov za rojstnodnevne zabave v karanteni ·