Kamkorder Canon XC10 z vrtljivim ročajem.
V zraku · tehnologija

Vsestranki Canon XC10, kompaktni kamkorder, ki ponuja snemanje videa 4K in digitalnih posnetkov, si deli veliko lastnosti s serijo kamer Canon Cinema EOS. Kamera z vrtljivim ročajem je zaradi svoje majhnosti, cenovne dostopnosti in ”neodvisnosti” od drugih, večjih tovrstnih naprav, popolna izbira za neodvisne filmske kreatorje, je pa tudi odlična pomočnica (beri podporna kamera) pri večjih oz. profesionalnih produkcijah.

Kompaktni kamkorder Canon XC10 z vrtljivim ročajem omogoča zajem posnetka z ločljivostjo 12 milijonov točk (Full HD, 1920 x 1080) in videa profesionalne kakovosti 4K (standard UHDTV, 3840 x 2160), ki smo ga sicer vajeni le pri večjih kamerah. Za to se ima zahvaliti naprednemu slikovnemu pogonu (tipalu CMOS in procesorju DIGIC), ki bo s kakovostjo in hitrostjo potešil tako najbolj nadobudne filmske ustvarjalce kot tudi profesionalce. Posnetke 4K snema na notranjo kartico Cfast 2.0[i] s hitrostjo do 305 Mb/s, pri ”parkiranju” Full HD posnetkov na kartico SD pa se merilec ustavi pri 50 Mb/s.

Ko gre za barve XC10 ne skopari, pri tem pa ima prste vmes ISO, ki z občutljivostjo potegne do 20 tisoč s čimer zagotavlja izjemne rezultate v še tako neugodnih svetlobnih razmerah. Ima pa tudi 12-stopenjski dinamični razpon, ki poskrbi, da ne izgubimo podrobnosti ne pri močni svetlobi, ne v senčnih razmerah. Svoje k izjemnosti XC10 doda objektiv z 10-kratno optično povečavo in s stabilizacijo slike, ki z vsestransko goriščnico (27,3 do 273 mm) omogoča skakanje iz širokih prizorov do povsem bližnjih posnetkov. Čeprav je preklop iz kamera na fotoaparat mala malica, pa lahko tudi iz video posnetka 4K potegnemo vrhunske fotografije ločljivosti 8,29 milijonov točk.

In zakaj vrtljivi ročaj? Ker ponuja široko paleto snemalnih stilov in nadzorne funkcije na dosegu prsta (tudi ročno približevanje in obroček za ostrenje). Krasi ga 7,66 cm velik na dotik občutljiv zaslon LCD, ki se obrača v vse smeri in s tem nudi 100% pokritost vidnega polja. Ker ima nabor profi standardnih kodekov in snemalnih načinov se zlahka pomeša med obstoječo produkcijsko opremo profesionalnih snemalcev.

PREBERITE ŠE: Canon x Stella McCartney: Fotoaparat za modno osveščene dame

Kamkorder XC10, ki je združljiv z Wi-Fi in ga je mogoče daljinsko upravljati prek pametnega telefona, tablice ali brskalnika, je vaša že za dobrih 2300 evrov.

Kamkorder Canon XC10 z vrtljivim ročajem.Odpri galerijo
Ura Memory Clock Memory Clock – ura, ki prikazuje naše najlepše življenjske trenutke MINI Augmented Vision - pametna očala za voznike MINI Augmented Vision – pametna očala za prikaz obogatene resničnosti med vožnjo nikon Brezzrcalni Nikon 1 J5 – fotoaparat, ki zmore kar 20 posnetkov na sekundo proto-1-1030x667 2 NuDock: LED-lučka, ki polni iPhone, pametno uro Apple Watch in druge USB naprave · ·