Pametni telefon Caterpillar S60 je sploh prvi pametni telefon s toplotno kamero.
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Caterpillar S60 je prvi pametni telefon s toplotno kamero na svetu. Toplotne kamere so bile nekoč v domeni organov pregona in vojske, danes pa so dostopne vsakomur s pametnim telefonom in dodatkom za nekaj sto evrov. Vodilni izdelovalec gradbene in rudarske mehanizacije, ki je v svet mobilnih telefonov vstopil leta 2013 z modelom Cat B15, pa je prvi, ki je termovizijsko kamero ponudil že vgrajeno v telefon. Gre za kamero Flir One, ki je svoj pohod v svet mobilne telefonije začela kot ovitek za iPhone 5.

Caterpillar S60 je prvi pametni telefon, ki se lahko pohvali z vgrajeno toplotno kamero, ki ”vidi” toploto do razdalje 30 metrov. Gre za termovizijsko kamero Flir One, ki so jo uporabniki pametnih telefonov spoznali že v obliki dodatka za iPhone 5. Z novim pametnim telefonom je Caterpillar Flir One preselil v ohišje telefona Cat S60, ki se lahko pohvali s tipalom Lepton, ki omogoča vidljivost v popolni temi (kamera se nahaja poleg standardne zadnje kamere).

Telefon ni ravno ”suhec”, a tako ali tako ni narejen za povprečnega uporabnika, temveč za tiste, ki telefon uporabljajo v ekstremnih razmerah. Izpolnjuje namreč strog vojaški standard MIL-STD-810G, ki meri zaščito pred vibracijo, vlago, kondenzacijo in ekstremnimi temperaturami. Baterija se lahko pohvali z avtonomijo 3800 mAh.

PREBERITE ŠE: Jupiter – pametni telefon, ki je tudi elektronska cigareta

Caterpillar S60 se ponaša s 4,7-palčnim HD-zaslonom ločljivosti 1280 x 720 slikovnih točk z zaščito Gorilla Glass, pod ohišjem pa skriva 8-jedrni procesor Snapdragon 617, 3 GB pomnilnika in 32 GB prostora za shranjevanje. Pri prednji (podvodni) kameri naštejemo 5 milijonov slikovnih točk, pri zadnji pa 13. Slednja sodeluje tudi s toplotno kamero, s katero ustvarjata fascinantne hibridne slike. Trgovci se bodo od telefona ločili za (preračunanih) 530 evrov, na voljo pa bo enkrat do junija 2016.

Pametni telefon Caterpillar S60 je sploh prvi pametni telefon s toplotno kamero.Odpri galerijo
Samsung Galaxy S7 - Reža za do 200 GB dodatnega spomina. Novi Samsung Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge Upogljivi pametni telefon Reflex Reflex – upogljiv pametni telefon Najcenejši pametni telefon Ringing Bells Freedom 251 To je najcenejši pametni telefon na svetu, ki stane kot vrč piva iPhone samouničenje sporočil iPhone lahko pošlje sporočilo, ki se samo uniči ·