VmN49xl
V zraku · buzz buzz

Vsak si je že kdaj zaželel, da bi postal superjunak. Včasih samo za hec, ne pa vedno. Še posebej takrat, ko nam stvari ne grejo od rok in bi potrebovali kakšno nadnaravno moč, da bi jim bili kos. No, imamo dobro novico, saj znanost ugotavlja, da vam nekaj supermoči da že samo to, da se preoblečete v enega najbolj znanih superjunakov Batmana.

Rachel E. White s fakultete Hamilton v New Yorku in Emily Prager ter Catherine Schaefer z univerze v Minnesoti, ki raziskujejo in preučujejo razvoj otrok, so izvedle zanimiv poskus. V sobo, kamor so postavile računalnike in iPade, so napotile nekaj otrok ter jim dale nalogo.

Otroci, ki so v sobi ostali 10 minut, so bili dobili navodila za delo na računalniku, če jim postane dolgčas, pa lahko uporabijo iPad. Vsako minuto jih je nekdo po zvočniku vprašal, ali dovolj zavzeto delajo. Otroci so bili razdeljeni v tri skupine, prva je spraševala “delate zavzeto?”, druga je o sebi razmišljala v tretji osebi, članom zadnje skupine pa so nadeli kostume različnih superjunakov.

Rezultati so pokazali, da so bili tisti, ki so bili oblečeni v kostume, najbolj produktivni. Sledila jim je skupina, ki se je nagovarjala v tretji osebi. Raziskava se sicer ukvarja z otroki in ni zapisano, ali ugotovitve lahko apliciramo tudi v svet odraslih, a že predstava o tem, da imamo supermoč, nam včasih lahko olajša prebroditi težavo.


Coca-Colina Akademija za mlade Petra Robnik: »Izobražen in usposobljen športnik je dober vzornik mladim.« BeFunky Collage Pantone: barva leta 2018 je ultravijolična (“ultra violet”) 1000-500-citymagazine-cover Božična darila za ljubitelje serije Igra prestolov tyler-nix-K8-kpGo7WBQ-unsplash Uspeh, zapisan v žilah: ženske s to krvno skupino so najuspešnješe · · · · ·