Izdelki iz listov starih knjig in stripov
V zraku · buzz buzz

Čajni servis Cecilia Levy ni običajen. Je namreč izredno občutljiv in tanek kot papir. Ne, ni iz kitajskega porcelana. Je kar iz papirja, natančneje, iz papirja starih knjig in stripov, ki bi sicer zaradi dotrajanosti končali na smetišču. Tako pa v obliki skodelic, krožničkov in drugih predmetov doživljajo svojo drugo pomlad. Fascinantno.

Številni umetniki in oblikovalci najdejo inovativne načine, kako na drugačen način uporabiti stare knjige, ki so dotrajane ali vsebinsko niso več relevantne. Tako iz njih nastajajo svetilke, skulpture, instalacije itd., zdaj pa lahko temu impresivnemu seznamu dodamo še čajni servis in nekatere druge zanimive predmete, med njimi škornje! Za izdelke se imamo zahvaliti Cecilii Levy, ki je začela z objekti iz papirja eksperimentirati leta 2009 in se od tedaj izpopolnila v pravo mojstrico izdelovanja izdelkov iz listov izrabljenih knjig in stripov. Njena umetelna dela lahko občudujete v nadaljevanju.

PREBERITE ŠE: Čaj, ki spreminja barvo

Tega s Kindlom vsekakor ne morete početi!

Izdelki iz listov starih knjig in stripovOdpri galerijo
Forbes 2016: Najbogatejši ljudje na svetu Forbes 2016: najbogatejši človek na svetu je … dog-braces- (2) Psiček z zobnim aparatom obnorel internet Otroci, ki so slabi v skrivalnicah Otroci, ”mojstri” skrivalnic Milijonar pri tridesetih Kako do 30. leta postati milijonar? · ·