lenovo bliskavica
V zraku · tehnologija · gadgeti

Tako kot izvirnik, je tudi pametni telefon Lenovo VIBE X2 ”trobojnik” (večplastno ohišje), vendar pa si razen videza s predhodnikom ne deli kaj dosti. Večplasten pa ni le navzven, saj je operacijski sistem Android 4.4 KitKat preplasten z uporabniškim vmesnikom VIBE 2.0. In še posebej bo zažigal z bliskavico Lenovo VIBE Xtension Selfie Flash, ki je nujen dodatek za vse, ki se radi samoportretirajo.

VIBE X2 Pro

Lenovo VIBE X2 Pro je tankih mer (6.95 mm) in lahkega kovinskega ohišja. Tehtnica mu nameri 140 g, njegov 5,3-palčni zaslon polne visoke ločljivosti (1920 × 1080 slikovnih točk) in visoke gostote pik (416ppi) pa zavzame 74% prednje površine. Pod njo se skriva 8-jedrni 64-bitni procesor Qualcomm Snapdragon, ki ponuja izjemno zmogljivost telefona, baterija s kapaciteto 2410 mAh, 32GB prostora za shranjevanje in 2MB RAM-a.

Kot priboljšek operacijskemu sistemu Android 4.4 KitKat mu je dodan hišni uporabniški vmesnik VIBE 2.0, ki prinaša nekatere novosti, kot so elegantne prosojne ikone, personaliziran osnovni zaslon in kamera Instant On. In ko smo ravno pri kamerah. VIBE X2 Pro premore dve, obe z ločljivostjo 13 milijonov točk, ki prepoznata geste rok, dodana pa jima je še LED bliskavica.

PREBERITE ŠE: CES 2015: Lenovo ThinkPad X1 Carbon – prenovljeni najlažji ultrabook na svetu

VIBE Selfie Flash

Za še boljšo selfie izkušnjo je Lenovo pripravil atraktiven dodatek, žepno bliskavico Lenovo VIBE Selfie Flash, ki ni izbirčna ko gre za svetlobne pogoje. Priklopi se na izhod za slušalke s čimer se vaše delo z njo konča, saj krmilo od tu naprej prevzame telefon, ki jakost osmih LED diod, kolikor jih premore ta okrogla vsestranska bliskavica, prilagaja glede na zaznane pogoje. Tako notranji ali zunanji prostor napolni oziroma dopolni z naravno svetlobo, ki je sicer španska vas za vgrajene bliskavice.

Eno polnjenje Selfie Flasha zagotavlja do 100 samoportretov in je verjetno najboljša stvar za selfie navdušence po palicah za selfije.


ura CES 2015: Pametna ura LG-Audi, ki teče na Open #webOS #lg withings-activite-pop CES 2015: Withings Activité Pop – pametna ura, ki to pravzaprav sploh ni sony-walkman-zx2-01 CES 2015: Sony Walkman ZX2 – walkmanov veliki povratek cover Bluelounge ”gadgeti” za tehnološke navdušence ·