Huawei Mate 8
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Sejem CES 2016 je postregel z marsičim zanimivim, tudi s pametnimi telefoni, med katerimi nam je najbolj padel v oči Huawei Mate 8, novi zastavonoša tega kitajskega podjetja, ki pridno pridobiva ugled tudi za Kitajskim zidom. Večja moč, boljša učinkovitost in dolgoživa baterija, Huawei Mate 8 je utelešenje najvišjega kakovostnega razreda in želja uporabnikov.

Pametni telefon Huawei Mate 8 se je javnosti premierno predstavil na sejmu zabavne elektronike CES 2016, kjer je plenil pozornost ne le s svojo brezhibno obliko, ampak tudi zaradi zmogljivega čipovja in baterije. Usliši namreč prav vse želje zahtevnih poslovnih uporabnikov. Krasi ga visokokontrastni 6-palčni zaslon z ukrivljenim 2,5D-steklom, za odlično razmerje med energijsko učinkovitostjo in zmogljivostjo pa skrbijo štirje A72 2,3GHz in štirje A53 1,8GHz procesorji. Na voljo je s 3 oz. 4 GB sistemskega pomnilnika in 32 oz. 64 GB notranjega spomina, zmogljivost baterije pa je razkošnih 4000 mAh.

Vanj se je naselil operacijski sistem Android Marshmallow 6.0 s hišno ”kožico” EMUI 4, ki ponuja kopico možnosti in izboljšav uporabniške izkušnje. Med drugim storitev samodejnega defragmentiranja, ki 24/7 skrbi za optimizacijo delovanja sistema. Mate 8 ima tudi način deljenega zaslona za večjo večopravilnost in novo generacijo varnosti s pomočjo prstnih odtisov, ki izboljša prepoznavanje odtisa za 10 odstotkov, medtem ko nova zasnova senzorja pospeši odklepanje za 100 odstotkov. Huawei je pljunil v roke tudi pri tehnologiji, ki stoji za fotoaparatom in kamero. Izboljšana je hitrost kamere, za neverjetne posnetke pa skrbi revolucionarni senzor Sony 16MP IMX298, ki je večji za 23 odstotkov. Za popolne selfije je zadolžen prednja kamera (8 MP) z novim algoritmom za lepotni način zajema.

PREBERITE ŠE: CES 2016: vmesnik BoomStick: poceni nadgradnja kakovosti zvoka

Spregledati ne gre niti tehnologije ”Super Hands-Free 3.0”, ki modelu Mate 8 omogoča prostoročno upravljanje v različnih okoljih na oddaljenosti do treh metrov. Zvok zajema v 120-stopinjskem loku, usmerjeni zmanjševalec hrupa pa naredi pogovore jasne in čiste kot še nikoli doslej. Huawei Mate 8 je popoln pametni telefon za poslovneža, ki potuje po svetu, cena zanj pa bo 599 za cenejšo (3 GB, 32 GB ) in 699 evrov za dražjo različico (za 4 3GB, 64 GB). Na voljo bo v štirih barvah, in sicer zlati, srebrni, rjavi in sivi.

Pametni telefon Huawei Mate 8Odpri galerijo
ViKC je virtualna laserska tipkovnica skrita v ovitku za pametne telefone. ViKC: ovitek za pametne telefone z virtualno lasersko tipkovnico Pametni telefon HTC One X9 HTC One X9: pametni telefon, ki ga boš vzljubil tudi kot zvočnik Applovi zavrnjeni dizajni za iPhone Apple razkril zavrnjene dizajne za iPhone Pametni telefon Kyocera Digno Rafe Kyocera Digno Rafre: pametni telefon, ki ga lahko operemo z milom · · ·