Pametni telefon Asus ZenFone AR
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Asus je na sejmu CES 2017 predstavil pametni telefon Asus ZenFone AR, ki se ponaša s fotoaparatom s tehnologijo Tango (prvi, ki ga je zaplesal, je bil Lenovo Phab2 Pro), ki omogoča zaznavanje sveta okoli sebe, gibanje v okolici in navigacijo tudi v notranjosti. Podpira tudi tehnologijo za navidezno resničnost Google Daydream. Inženirji so ga opremili s kar 8 GB sistemskega pomnilnika, kar je še ena stvar, ki ga dela edinstvenega. Je to najboljši pametni telefon na svetu?

Prav potihem smo morda dobili najboljši pametni telefon do zdaj. Asus je na sejmu zabavne elektronike CES 2017 predstavil pametni telefon Asus ZenFone AR, ki se lahko pohvali s kar 8 GB sistemskega pomnilnika. Ta pa ni namenjen zgolj klasični rabi, saj telefon podpira najnaprednejše tehnologije. Izpostaviti gre tehnologijo za razširjeno resničnost (Tango), ki ji asistira trojica Sonyjevih digitalnih fotoaparatov IMX318 ločljivosti 23 milijonov slikovnih točk in podporo tehnologiji za navidezno resničnost (kompatibilen z naglavnim sistemom Google Daydream). To pomeni, da lahko z njim postavljamo virtualne predmete, okolje nadgrajujemo s podatki ali se prepustimo brezmejnemu svetu navidezne resničnosti.

PREBERITE ŠE: Hišni robot Asus Zenbo – človekov najboljši prijatelj

Na čelu 170-gramskega telefona najdemo kamero ločljivosti 8 MP, ki ji družbo dela dvojna bliskavica. Pod 5,7-palčnim zaslonom Super AMOLED ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk je skrit mišičasti procesor Qualcomm Snapdragon 821. Inženirju so mu namenili 32 GB hrambnega prostora za podatke, ki ga lahko s pomnilniško kartico microSD povečamo na 256 GB. Za navigacijo skrbi navigacijski sistem GLONASS, za avtonomijo pa baterija z zmogljivostjo 3300 mAh. Vmesnik USB-C omogoča hitro polnjenje. Na pomnilnik so namestili operacijski sistem Android 7.0 Nougat s prirejenim grafičnim vmesnikom in našli prostor za dve kartici nano-SIM. Za manj zahtevne uporabnike je Asus pripravil tudi različico s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Pametni telefon Asus ZenFone AR bo na voljo v drugi polovici leta 2017.

Galerija – pametni telefon Asus ZenFone AR:

Pametni telefon Asus ZenFone AROdpri galerijo

Pametni telefon HTC U Ultra in HTC U Play Pametni telefon HTC U Ultra: igrivi naslednik modela HTC 10 ima sekundarni zaslon Pametni telefon Nokia 6 Nokia 6 – prvi Nokiin telefon z Androidom Nokio vrača na svetovni zemljevid iPhone - 10 let iPhone praznuje 10 let – ste vedeli, da bi ga skoraj upravljali s koleščkom in klicali Telepod?! Pametni telefon Honor 6X CES 2017: pametni telefon Honor 6X – malo denarja, veliko muzike · · ·