Faraday Future FF91
Utrip mesta · mobilno

Ameriško zagonsko podjetje Faraday Future, ki je lani na CES pripeljalo futuristično študijo električnega superšportnika FFZero01, je tokrat predstavilo svoje prvo predserijsko vozilo Faraday Future FF91, ki bo neposredni konkurent Tesli Model X.

Faraday Future je na sejmu CES 2017 v Las Vegasu predstavil električnega križanca Faraday Future FF91, ki je nekoliko daljši od svojega neposrednega tekmeca Tesla Model X. Ženejo ga štirje elektromotorji, ki so zadolženi vsak za svoje kolo, njihova skupna moč pa znaša 1050 KM (754 kW) ob impresivnih 1800 Nm največjega navora.

Pohvali se lahko z nizkim količnikom zračnega upora (0,25) in električnim dosegom 608 kilometrov, kar v praksi pomeni nekje 400 km. Energijo shranjuje v bateriji z zmogljivostjo 130 kilovatnih ur. Z mesta do stotice se zmore pognati v 2,39 sekunde. Če želite priti na seznam kupcev, morate vplačati pet tisoč ameriških dolarjev.

PREBERITE ŠE: Faraday Future FFZero1: 1000-konjski koncept

Faraday Future FF91 ima vmesnik za samodejno vožnjo, za katero skrbi 13 radarjev kratkega in dolgega dosega, 10 visokoločljivostnih kamer, poklopni 3D-laser LIDAR in ducat ultrazvočnih senzorjev. Opremljen je še z LTE-modemi, vmesnikom Wi-Fi, vrsto zaslonov (na sredinski konzoli se nahaja LCD-zaslon) in svetili s tehnologijo LED. Omogoča daljinsko odklepanje vrat, na katerih so kljuke zamenjala stikala na dotik.

Vse je že pripravljeno tudi za vzvratne kamere, ki bodo vskočile namesto ogledal, takoj ko bo to dovoljevala zakonodaja.

Galerija – Faraday Future FF91:

Faraday Future FF91Odpri galerijo
Audi Q8 concept Audi s konceptom športnega terenca Audi Q8 napoveduje nov razred vozil Novi Volkswagen Tiguan Allspace Tak bo novi Volkswagen Tiguan Allspace (2017) Rimac Concept One vs Bugatti Veyron Na Jadranski magistrali dirkala hrvaški Rimac Concept One in Bugatti Veyron Električni skuter Cycleboard Električni skiro Cycleboard: križanec med rolko in snowboardom · · · · · ·