Pametna krtača Kérastase Hair Coach
Utrip mesta · zdravje & lepota

L’Oreal očitno meni, da si ne znate pravilno česati las. Zato je s podjetjem potrošniške elektronike Withings izdelal pametno krtačo za lase Kératase Hair Coach.

Kartača za lase je zadnja ‘žrtev’ sodobne tehnologije, ki je postala pametna. ‘Možgane’ sta ji podarila znamki L’Oreal in Withings. Kératase Hair Coach se prek povezave Wi-Fi poveže z vašim pametnim telefonom, kjer lahko spremljate zbrane informacije, aplikacija pa vam tudi svetuje, kako lahko bolje ravnate s svojimi lasmi.

PREBERITE ŠE: CES 2017: Samsung predstavil ukrivljeni kvantno točkovni zaslon po meri igričarjev

Krtača za česanje je opremljena z žiroskopom, merilnikom pospeška, mikrofonom, merilnimi celicami in senzorjem prevodnosti. Prva dva zaznavata gibanje (v katero smer si češete lase), senzor prevodnost zazna, ali so lasje suhi in imajo kaj na sebi, merilne celice ugotavljajo, kako močno stiskate krtačo, prek mikrofon pa vam aplikacija sporoča, kako zdravi so vaši lasje. Po besedah L’Orealovih raziskovalcev je pomemben tudi zvok las ob česanju in s pomočjo mikrofona in zvoka krtača osmisli ostale podatke ter svetuje glede krtačenja las oz. vam pove, kateri izdelek potrebujete, da bi izboljšali zdravje lasišča. Za krtačo z baterijami AA  (zadoščajo za pol leta) in posluhom za vaše lase morate odšteti 190 evrov, na voljo pa bo jeseni leta 2017.

Galerija – pametna krtača Kératase Hair Coach

Pametna krtača Kérastase Hair CoachOdpri galerijo
67571245-sleeping-wallpapers Pozabite na gumb za dremež! Nov organ V človeškem telesu odkrili nov organ – mezenterij Santa-Clarita-Diet-drew-Barrymore Razstrupljanje po praznikih – znanstveniki z novo skrivno sestavino Odvečni kilogrami nabrani za Božič Koliko časa boste potrebovali, da se znebite odvečnih kilogramov, nabranih za božične praznike? · · ·