Pametni telefon Changhong H2
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Forenzično delo smo imeli priložnost dodobra spoznati zlasti v ameriških serijah, zdaj pa ste lahko forenzik brez prave izobrazbe in opreme tudi sami. Vse, kar potrebujete, je pametni telefon Changhong H2, s katerim lahko med drugim preverite, ali je vaša viagra ponaredek. Zmožen je namreč analizirati molekularno zgradbo snovi.

Če ste si od nekdaj želeli postati forenzik, imate zdaj odlično priložnost. Za to ne potrebujete znanja ne drage opreme, kot jo vidite v TV-serijah in filmih. Potrebujete zgolj pametni telefon Changhong H2. Ta ima v primerjavi s konkurenco edinstveno lastnost. Zmožen je namreč prepoznati kemično sestavo snovi in je tako lahko vaš osebni forenzik, ki vam razkrije, iz česa je stvar izdelana.

PREBERITE ŠE: Je to Samsung Galaxy S8, najbolj pričakovan pametni telefon leta 2017?

Pametni telefon Changhong H2 s 6-palčnim zaslonom je plod sodelovanja podjetja Sichuan Changhong Electric, Analog Devices in Consumer Physics. Opremljen je s sistemom SCiO – ta prek elektrod zazna kemično sestavo hrane, delov telesa, zdravil … –, ki omogoča, da preverite sladkost sadja (ter posledično izberete najbolj sladko lubenico), prisotnost alkohola v pijači ali ločite pravo zdravilo od ponaredka.

Trenutno lahko s telefonom ugotavljate zgolj hranilno vrednost hrane in sestavo zdravil. Za kaj več bodo morali pljuniti v roke razvijalci aplikacij, saj SCiO že omogoča širšo analizo, ni pa še aplikacij, ki bi znale zbrane podatke osmisliti. Telefon v debelino meri 8,9 milimetra, na mestu senzorja SCiO pa se razširi na 10,2 mm. Ima kamero ločljivosti 16 MP, bralnik prstnih odtisov, ohišje pa je aluminijasto. Poganja ga osemjedrni procesor. Na voljo naj bi bil še leta 2017.

Galerija – pametni telefon Changhong H2:

Pametni telefon Changhong H2Odpri galerijo
Pametni telefon Samsung Galaxy S8 Je to Samsung Galaxy S8, najbolj pričakovan pametni telefon leta 2017? Samsung Galaxy A3 in A5 Samsung napada s pametnima telefonoma Galaxy A3 in A5 Mobilna aplikacija Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj Žepni vodnik za obravnavo nujnih stanj – slovenska aplikacija, s katero boste nekoč nekomu rešili življenje iziPhone je tako droben, da ga lahko pospravite v še tako majhno torbico ali denarnico iziPhone: mini telefon za mirnejši vsakdan · · ·