tractive-gps-dog-with-tracker-2
V zraku · tehnologija · gadgeti

Ali vas kdaj skrbi, kje so vaši hišni ljubljenčki? Podjetje Tractive ima za vas rešitev. Na CES 2018 je predstavilo dva nova GPS-sledilca za pse in mačke.

Poglejmo, kaj si lahko obetamo od novih izdelkov podjetja Tractive, ki so bili predstavljeni na sejmu CES 2018.

GPS-sledilec, namenjen psom, se lahko pohvali z nekaj koristnimi posodobitvami sistema in dobrim dizajnom. Napravi energijo priskrbijo hitro zamenljive baterije, ki jih lahko z novimi nadomestimo, ne da psu snamemo ovratnico. V GPS je vgrajen tudi sledilec aktivnosti Tractive Motion, ki je doslej bil na voljo le samostojno. Lastniki psov bodo tako lahko izvedeli, kako aktiven je bil njihov najboljši prijatelj v prostem času.

GPS-sledilec za mačke je prvi take vrste, ki ga je podjetje izdelalo. Navdušuje z zelo nizko težo, ki je le 32 gramov. Izdelek ima tudi funkcijo, ki omogoča, da se ovratnica odpne, in tako razbremeni mačko, če se zagozdi med igranjem v naravi. Nekatere mačke se sicer naučijo odstraniti ovratnico – v tem primeru je treba premisliti, ali bi ji bilo bolje namestiti neodstranljivo ovratnico.

Ovratnice bodo na trgu na voljo v naslednjih nekaj mesecih, sprva le v Evropi. Cena še ni določena, pri Tractivu pa pravijo, da bo podobna cenam njihovih drugih izdelkov. Pričakujemo lahko, da nas bo sledilec stal približno 60 evrov.


CES 2018: FoldiMate - za tiste, ki ne marate zlaganja oblačil CES 2018: FoldiMate – za tiste, ki ne marate zlaganja oblačil CES 2018: Očala Vuzix Blade AR - prva pametna sončna očala z obogateno resničnostjo CES 2018: Vuzix Blade AR, prva pametna sončna očala z obogateno resničnostjo CES 2018: LG zaoral ledino s televizorjem OLED 8K CES 2018: LG zaoral ledino s televizorjem OLED 8K CES 2018: Onewheel+ XR: oddrvite na rolki z enim samim kolesom CES 2018: Onewheel+ XR: oddrvite na rolki z enim samim kolesom · · · · ·